"Underworld 2" - нова порция вампири и твърда музика

Pinterest LinkedIn +

Две години след рилийза на първия филм - "Подземен свят" (Underworld) - предстои появата и на неговата втора част - "Еволюция". Подобно на оригинала новият филм представлява интерес както за киноманите, така и за меломаните, и най-вече за онези с афинитет към групи като Tool, NIN и др.

The Damning Well, Puscifer, Renholder, David Bowie feat. Maynard James Keenan & John Frusciante, A Perfect Circle са част от имената, записани в кредитите на саундтрака към първия "Подземен свят". Мейнард Кийнан (Maynard James Keenan) - вокалист на Tool и A Perfect Circle - има дейно участие и сега, в "Еволюция", със страничния проект на Tool - Puscifer, барабанист на който е бившият член на NIN - Дани Лонер (Danny Lohner).

Изданието, което ще излезе на 10 януари 2006, десет дни преди филма, включва също така първия солов запис на Честър Бенингтън (Chester Bennington) от Linkin Park, който довършва работата по дебютния си албум.

Траклистът на Еволюция ще включва още песента "Suicide" на биг-бийт / джънгъл пионерите Meat Beat Manifesto, която е първа от 6 години насам за електронната формация на Джак Дейнджърс (Jack Dangers), съдържаща вокали. Ремикс на "Vermillion Pt. 2" на Slipnkot, дело на друг бивш барабанист на Nine Inch Nails - Крис Врена (Chris Vrenna), преработка на cEvin Key от Skinny Puppy на песента "The Last Sunrise" на Aiden, както и парчета на My Chemical Romance, Cradle Of Filth, Lacuna Coil, Alkaline Trio, Senses Fail и др. допълват компилацията.

"Подземен свят: Еволюция" е продължение на разказа за враждата между расите на вампирите и върколаците, но разкрива и неговата предистория. Главните персонажи в лентата отново са поверени на Кейт Бекинсейл (Kate Beckinsale - "Ван Хелсинг", "Пърл Харбър"), в ролята на красивата Селен, и Скот Спийдман (Scott Speedman - "Трите Хикса: Следващо Ниво"), в ролята на нейния любим, полувърколак/полувампир - Майкъл.

Режисьор и сценарист и на двете продукции е съпругът на Бекинсейл - Лен Уайсман (Len Wiseman), който няма други широкоекранни заглавия във филмографията си. Счита се, че стилът на визията му, заради който често е сравняван с Майкъл Бей (Michael Bay, "Пърл Харбър", "Островът"), е резултат от кариерата му като режисьор на музикални видеоклипове, сред които на En Vogue и Megadeth.

Сподели.