Най-невероятните хай-тек иновации в "Proxy"

Pinterest LinkedIn +

И тази сряда (21 декември) ТВ предаването на ММ ТВ за Интернет и високи технологии "Proxy" ще представи в 30 минути най-любопитните събития от изминалата седмица. Хайка за самоубийци в мрежата, GSM апарати за кучета и софтуерните решения на МОК за икономии на бюджета за 2008 г. са само част от тях.

Според последните наредби на японската полиция Интернет доставчиците ще следят за всяка подозрителна информация във Интернет форумите и чат порталите, навеждаща на мисълта, че даден потребител възнамерява да се самоубие, и ще докладват за всеки съмнителен случай на органите на реда. 30 000 японци са отнели живота си за последните 4 години, сочи проучването на Proxy.
 
Импровизиран мобилен телефон за кучета на компанията PetsMobility ще излезе на пазара в Съединените Щати през март 2006 година. Чрез него домашният любимец ще е винаги на едно обаждане разстояние. Температурен сензор и минивидеокамера са сред останалите екстри на устройството.
 
Цялата организация на Олимпийските игри през 2008 година в Пекин вероятно ще бъде обезпечена от софтуерни продукти с отворен код. Предложението към Международния олимпийски комитет е отправено от компанията Atos Origin, която се е нагърбила с информационната инфраструктура на мащабната спортна проява. Преминаването към open source програми ще спести на организаторите милиони в зелено.
 
 
Сподели.