Ултиматумът на Борн (The Bourne Ultimatum)

Pinterest LinkedIn +

САЩ, 2007, 111'
Режисьор: Пол Грийнграс
Сценарий: Тони Гилрой, Скот Бърнс (по романа на Робърт Лъдлъм)
Участват: Мат Деймън, Дейвид Стрейтърн, Джулия Стайлс, Скот Глен, Джоан Алън, Албърт Фини и други
Криминален, трилър, със субтитри, английски

Следвайки трилогията на писателя Робърт Лъдлъм дойде време Холивуд да заснеме и третата финална част за живота на шпионина Джейсън Борн. Режисьор отново е британецът Пол Грийнграс, който миналата година получи номинация за награда "Оскар" за филма си "Полет 93". Екипът, заснел и предишните два филма, отново е налице, а сценарият е дело на уважавания в киногилдията Тони Гилрой ("Адвокат на дявола"). Кастът неизменно включва името на Мат Деймън ("Бандата на Оушън"), като в останалите роли са Дейвид Стрейтърн ("Сбогом и лека нощ"), Джулия Стайлс ("Поличбата 666"), Скот Глен ("Вертикална граница"), Джоан Алън ("Обратната страна на гнева") и Албърт Фини ("Добра година").

"Ултиматумът на Борн" е сниман в цял свят, като това включва дестинации в Америка, Англия, Мароко, Франция, Германия, Испания и други държави. Продукцията е коствала на продуцентите 130 млн. долара, които бяха върнати само за две седмици от прожекциите на филма в Северна Америка.

Загубил паметта си при една от мисиите си, специален агент Джейсън Борн (Мат Деймън) вече е пречка за секретната компания Тредстоун, която обучава "машини за убиване". Търсейки своята истинска самоличност, той прекосява цял свят следван неотлъчно от убийците на ЦРУ. Новата следа, на която попада, е обширна статия в английски вестник, която разказва за неговия случай и компанията, която се занимава с такива като него.

Това провокира тайните американски правителствени служби да предприемат незабавни мерки и агент Ноа Восен (Дейвид Стрейтърн) се заема със задачата да премахне незабавно Борн. Въпреки всичко той има поддръжници в лицето на агентите Памела Ланди (Джоан Алън) и Ники Парсънс (Джулия Стайлс), които знаят какво всъщност търси Борн. Изтичането на информация в пресата за секретните програми на тайните служби отново го превръщат в мишена номер едно за ЦРУ. Този път Борн е решен да стигне докрай и да елеминира хората, който са отговорни за заличеното му минало.


Официален сайт: http://www.thebourneultimatum.com


Сподели.