UK VGC: Duke свали гарда пред Zumba и Zelda

Pinterest LinkedIn +

3DS ексклузивният римейк на Zelda: Ocarina of Time 3D разби рекорда за най-бързо продавана игра, предназначена за новата конзола на Nintendo, сочат данните на GfK Chart-Track, по които се изготвя седмичната класация на най-продаваните видео игри на територията на Великобритания (независимо от платформата, но единствено на физически носител).

Издадената в края на 1998 г. оригинална версия на играта ще остане в историята като най-успешно дебютиралото N.64 заглавие с 100 000 изкупени копия в седмицата непосредствено след рилийза й по коледните празници.

Zelda: Ocarina of Time 3D дебютира под No.2 в актуалния UK VGC, като най-вероятно още тази седмица ще изпревари по продажби настоящия бестселър сред 3DS заглавията, Pilotwings Resort, който се появи едновременно със самата конзола в края на месец март. Според статистиката, два дни след премиерата на Ocarina of Time 3D всеки пети собственик на конзолата, пребиваващ на Острова, притежава копие от играта.

Заглавието, което попречи на "реставрираната" класика на Nintendo да покори първото място, е Zumba Fitness - издадената преди седем месеца конзолна спортна игра, която оттогава насам неизменно е сред най-купуваните в жанра и от двете страни на океана.

Изместен от върха от Zumba и Zelda, чаканият близо 15 години FPS Duke Nukem Forever заема трето място в актуалния UK VGC, в който фигурират още няколко нови заглавия. Сред тях са Dungeon Siege III на Square Enix, на девето място, Alice: Madness Returns - на 13-то място и визуалният шедьовър Child of Eden - на 25-то място.

Най-продаваната игра в САЩ през месец май - кинематографичният крими адвенчър L.A. Noire, остава в топ 5 на най-купуваните заглавия и на Острова, а последното заглавие, фигуриращо в челната петица, е новият FPS блокбъстър Brink. Останалите заглавия от Топ 10 на UK VGC са Lego Pirates, Dirt 3, inFamous 2 и FIFA 11. 

Сподели.