Nintendo представиха новата си конзола - Wii U aka Project Cafe

Pinterest LinkedIn +

Часове след официалното представяне на PlayStation Vita aka NGP на Sony, бе презентирана и новата конзола на Nintendo, обявена първоначално като Project Cafe. Наречена Wii U, тя представлява хъб HD система с иновативен контролер, снабден с 6.2-инчов тъчскрийн, 2 аналогови стика, d-пад, микрофон, високоговорители, жироскоп, камера и два бутона в задната част.

Конзолата ще поддържа до четири допълнителни Wii Remote контролера и не е замислена като портативна, което означава, че потребителите ще трябва да се съобразяват с ограничението в разстоянието, на което могат да отстоят един от друг хъбът и контролерът.

Последният ще може да вибрира, когато е нужно, и ще кореспондира по най-различни начини с ТВ екран - през него ще могат да се пускат игри, да се манипулират образа и менютата им, да се осъществяват видео разговори, да се браузва в мрежата и др. Wii U ще бъде съвместима със съществуваща Wii и ще поддържа всички гейм заглавия, издадени за нея.

Wii U ще излезе на пазара през 2012 г., когато редица компании ще издадат нови заглавия, предназначени ексклузивно за новата конзола, в това число две нови игри на Ubisoft - шутър от първо лице и ежедневна спортна игра. Най-хитовото заглавия на компанията в момента - Assassin`s Creed, също ще бъде портнато за Wii U.

Сподели.