Wii с по-ниска цена и нов bundle от 20 май

Pinterest LinkedIn +

След седмици на упорити спекулации, довели до скоропостижна спекула от страна на много търговци, Nintendo обявиха официално, че от 15 май Wii ще се продава на нова, по-ниска (препоръчителна) цена. Вместо за $200, както бе досега, конзолата ще може да бъде закупена срещу $150, или с 25% по-евтино, като ще бъде окомплектована с Mario Kart Wii и неговия Wii Wheel контролер, а не с Wii Sports и Wii Sports Resort.

Wii Remote Plus и контролерът Nunchuk ще останат част от пакета на Wii, който ще бъде разпространен на американския пазар, както в традиционния бял цвят, така и в черен. Wii Wheels също ще се предлагат в черно, но срещу $10 отгоре. В Европа компилацията с Wii Sports няма да бъде спряна от продажба, а новата цена към търговците ще влезе в сила от 20 май.

Пак тогава Nintendo ще представят на европейския пазар и новия Mario Kart Wii bundle, макар и само в бяло. Компанията няма думата в ценообразуването на европейския пазар, тъй като търговците сами определят цените, на които продават високите технологии, независимо от препоръчителната цена, определена от производителите.

Целта на Nintendo е да задържи търсенето на Wii в относително високи граници до появата на новия модел на конзолата през 2012 година, носещ кодово название Project Cafe, който ще бъде представен официално през юни в рамките на Е3.

Сподели.