UK Top 40 VGC: Resident Evil: ORC стартира от второ място, кой е на върха?

Pinterest LinkedIn +

Първата игра от сериите Resident Evil, произведена извън Япония – току-що издадената в Европа Operation Raccoon City, е била второто най-продавано заглавие на британския пазар за развлекателен софтуер през изминалата седмица.

 60% от изкупените от нея копия са за Xbox 360, а останалите – за PS3 (цифри, които не се различават драстично от статистиката за дебюта на Resident Evil 5 преди три години – 55/45: Xbox 360/PS3).

Заглавието, което възпрепятства дебюта под No.1 на Operation Raccoon City, е FIFA Street – лидерът на UK Top 40 oт миналата седмица, от която са продадени повече копия на физически носител, отколкото от рилийза на Capcom, въпреки спада в продажбите на спортната игра с 44%.

Така Electronic Arts – най-печелившият издател на игри в Европа, вече има девет седмици под No.1 в британския чарт от началото на 2012 г. с пет различни заглавия. По същото време през 2011 г. активът на компанията бе пет седмици под No.1 с четири различни заглавия.

И трите останали позиции от Топ 5 на настоящото издание на UK Top 40 са заети от игри, издавани от EA – това са Mass Effect 3 (спад в продажбите от 55%), FIFA 12 (+8%) и SSX (-31%), като и трите са сред онези, които вече се разписаха на върха на класацията.

Още три нови заглавия дебютират сред 40-те бестселъра на британския пазар, но само едно от тях – в топ 10. Това е наследникът на издадената преди цели 19 години Kid Icarus: Of Myths and Monsters - Kid Icarus: Uprising за 3DS, произведен от Project Sora.

Благодарение на новия ръст в продажбите на Modern Warfare 3, най-бързо продаваната игра в историята изпревари новия Kid Icarus, заемайки шеста позиция, а в резултат на промоционалната отбивка в цените им, Battlefield 3 и F1 2011 се завърнаха в топ 10, заемайки осма и девета позиция.

Челната десетка се затваря от Mario & Sonic at the London 2012 Olympic Games, а останалите две нови заглавията са поставени в дъното на топ 20. По-успешното от тях е самостоятелният експанжън на хитовата реалновремева стратегия Shogun 2: Total War - Fall of the Samurai, който дебютира под No.17, а от No.19 стартира японският екшън Ninja Gaiden 3.

Сред новоиздадените продукции, които не успяха да се запишат сред 40-те най-продавани, са Armored Core 5 на Namco Bandai и PokePark 2 на Nintendo.

Сподели.