Кралят е мъртъв, да живее Кралицата! Мадона с исторически подиум в UK Top 40

Pinterest LinkedIn +

На 53-годишна възраст Мадона (Madonna) стана първият артист, покорил британския чарт за албуми UK Top 40 дванадесет пъти, подобрявайки досегашния рекорд, който делеше с един единствен изпълнител – Елвис Пресли.

Въпреки че пилотният сингъл от MDNA, Give Me All Your Luvin', дебютира далеч назад в класацията за сингли на Острова (под No.37), дванадесетият студиен албум на Кралицата н попа, явяващ се наследник на издадения през 2008 г. Hard Candy, оглави подреждането в тазседмичното издание на UK Top 40.

Още в деня на световната му премиера – 26 март, той се изкачи на първите места в 40 национални класации на iTunes, в това число в тези на САЩ и Великобритания, а дебютът му под No.1 в Billboard 200 се счита за сигурен.

След  като в последния понеделник на месец март стъпи за четвърти път в кариерата си на върха на UK Top 40 с единадесетия си студиен албум Sonik Kicks, Пол "the Modfather" Уелър отстъпи не само лидерската позиция, но и следващите осем.

Четири позиции зад него, под No.14, дебютира следващият най-успешен новоиздаден албум – Noah, на Ноа Стюарт. Това е първият проект в кариерата на младият нюйоркчанин, роден и израснал в Харлем, и първият албум на чернокож оперен изпълнител, оглавил класацията за класическа музика на Великобритания.

Американски чернокож изпълнител оглави и официалния чарт на Острова за сингли. Turn Up the Music на Крис Браун, който само преди три години бе изправен пред пълен срив в кариерата си, след като бе арестуван и съден за побой над тогавашната си приятелка – Риана, дебютира директно под No.1 в класацията, с което записа ново лично най-добро постижение.

Песента произлиза от предстоящия му пети студиен албум, Fortune, и бе изпълнена на живо от него на церемонията на Grammy Awards 2012. В САЩ Turn Up the Music достигна до десето място, а Асоциацията на австралийската звукозаписна индустрия (ARIA) издаде на негово име платинен сертификат.

Официалната ремикс версия на парчето включва вокална партия на Риана, а Браун, на свой ред, записа участие в ремикса на Birthday Cake от последния й албум – Talk That Talk.

Кати Пери, която дебютира под No.1 на Острова с новия си сингъл Part Of Me, е поставена на четвърто място в новото издание на класацията.

Сподели.