Шест нови заглавия и тотална EA доминация в челото на UK Top 40 VGC

Pinterest LinkedIn +

Току-що издаденият Ridge Racer Unbounded – най-новото попълнение в популярната рейсинг поредица на Namco Bandai, е сред шестте заглавия, намерили място в новото издание на седмичната класация на най-продаваните видео игри на Острова, компилирана от Gfk Chart-Track.

Играта е производство на финландското студио Bugbear Entertainment и се отличава от предшествениците си в много аспекти, в това число по новия потребителски редактор City Editor, чрез който играчите могат да конструират собствени трасета и да ги споделят помежду си.

Unbounded е първата игра от Ridge Racer сериите с PC версия в допълнение към Xbox 360 и PlayStation 3 портовете й и въпреки това дебютира извън топ 20, за разлика от останалите пет нови заглавия в чарта.

Най-успешното от тях е Tiger Woods PGA Tour 13, която стартира от 3-та позиция. Тя е една от шестте игри на Electronic Arts, намерили място в топ 10 на UK VGC, наред с поставените на челните две места FIFA Street и Mass Effect 3, намиращата се на пето място FIFA 12, Call of Duty: Modern Warfare 3 (No.7) и SSX (No.10).

Всяка от тези игри е била на първо място в британския чарт, при това по повече от веднъж, с изключение на Mass Effect 3, която дебютира на лидерската позиция, но така и не се завърна повече там.

Бойната игра Naruto Shippuden Ninja Storm Generations е единственото друго ново заглавие, класирало се сред десетте бестселъра на британския пазар за развлекателен софтуер.

Две Silent Hill игри – компилацията Silent Hill HD Collection и напълно новата Silent Hill Downpour, стартират в диапазона 12-15 позиция, а издаденият преди две седмици наследник на PokéPark Wii: Pikachu's Adventurе, PokéPark: Wonders Beyond, все пак успя да се разпише в Top 40, макар и неубедително (No.38).

Resident Evil: Operation Raccoon City (4), Battlefield 3 (8) и Mario & Sonic London Olympics (9) допълват челната десетка на чарта, базиран единствено на продажбите на физически носители.

Сподели.