Уикеда пеят в защита на птицата глухар

Pinterest LinkedIn +

Фестивал в защита на природата и по-конкретно застрашената от изчезване птица глухар, ще се проведе в местността Беглика между 7 и 10 август 2008 г. На събитието ще участват израелският диджей Shahar, артистите от H.M.S.U., Уикеда, Root Souljah, Теодосий Спасов и други.

Концепцията на "Беглика Fest'08" е да обедини спорта и изкуството като израз на активно отношение към настоящето и грижа за бъдещето.

Сред останалите музиканти, подкрепящи инициативата са Artmospheric & Jisatsuken crew, Popara, Merudia, Kozza Mostra и Señor Buffo&The Synchronizers. В рамките на събитието ще се изяват още изпълнителите Balkansky, Матю Добрев квинтет, Колю, Quantone и Shukar Entertainment.

"Птицата глухар е специфичен вид и съществува на много малко места. Тя е като барометър за състоянието на природата - следейки състоянието на птицата глухар, правим изводи за случващото се с природата в съответния район" - каза за Avtora.com Георги Мавров, организатор на фестивала.

"Групите, участващи във фестивала, ще свирят на абсолютно доброволни начала. Идеята е събитието да стане ежегодно, за да могат повече хора да обърнат внимание на природата и да се замислят за глобалното затоппляне" - допълниха организаторите.

Освен музика, "Беглика Fest'08" ще предложи и друг тип забавления като каяци, колелета, пейнтбол, въжена градина, както и различни по вид workshop-ове, свързани с опазването на околната среда. Предвидени са и два палаткови лагера в близост до центъра на фестивала.

По време на открития фестивал ще бъдат прожектирани и документални ленти, свързани по някакъв начин с темата за природата. Сред филмите, които ще бъдат представени са "История на вещите" (The Story of Stuff), "Майката земя" (Mother Earth), "ГМО Конспирация", "Полетата на Деметра (Fields of Demeter) и други.

Входът за първото издание на "Беглика Fest'08" е доброволното закупуване на фланелка с логото на събитието. Средствата от продажбите ще бъдат използвани за запазването на популацията на птицата глухар.

Сподели.