Учебник по любов (Manuale d'am3re )

Pinterest LinkedIn +

Италия, 2011, 125 мин. Режисьор: Джовани Веронези. Сценаристи: Джовани Веронези, Андреа Агнело, Уго Кити. С участието на: Робърт Де Ниро, Моника Белучи, Рикардо Скамарчио, Карло Вердоне, Лаура Чиати, Донатела Финокиаро и др. Романтичен, комедия

За филма:

Многостраният талант на италианския режисьор, актьор и сценарист Джовани Веронези е познат на почитателите на европейското кино от предишните две части на "Учебник по любов".

Трета част не просто повтаря успеха на първите два филма ("Manual of Love" от 2005 г. и "Manual of Love" от 2007 г., но се очаква и да надмине впечатляващите приходи, които те донесоха на създателите си до момента.

Освен на нетипичното си чувство си за хумор, вложено в продукцията, Веронези залага на впечатляващ актьорски състав и на неповторимата атмосфера на красивата столица на Италия Рим.

Една от основните женски роли е поверена на неостаряващия секссимвол Моника Белучи, с която режисьорът работи и във втората част на трилогията. За очарованието на лентата определено допринася и изпълнението на холивудската легенда Робърт Де Ниро (Robert de Niro), който макар да говори на италиански, играе американец.

Историята:

Сюжетът проследява три отделни истории, представящи мъже на различна възраст, обединени от един каращ такси Купидон (Виторио Емануеле Пропизио). Първата част на филма - "Младостта" ни среща с амбициозния млад адвокат Роберто (Рикардо Скамарчио). Животът му е идеално планиран и той се готви да се ожени за годеницата си, но всичко се обърква, когато среща красивата и провокативна Микол (Лаура Чиати).

В "Зрелостта" телевиозният водещ Фабио (Карло Вердоне), перфектен съпруг през последните двайсет и пет години, среща Елиана (Донатела Финокиаро). В третата част, елегантно озаглaвена "След това", Адриан (Робърт Де Ниро), професор по история на изкуството се мести да живее в Рим след развода си. Запознанството с красивата Виола (Моника Белучи) му припомня трепетите от младостта.


Сподели.