Ubisoft заведе дело срещу Black Eyed Peas за $1 000 000

Pinterest LinkedIn +

Black Eyed Peas и Ubisoft ще се срещнат в съда, където френската компания, издател на The Black Eyed Peas Experience, ще се опита да докаже, че мутлиплатинената американска банда е нарушила клауза в договора си и по тази причина дължи неустойки в размер на $1 млн.

В иска на Ubisoft се посочва, че BEP са отказали сътрудничество на компанията по производството на iOS игра на тяхно име, въпреки че договорът между двете страни го изисква. Според ищците, вложените в първоначалната разработка на играта, средства възлизат на близо четвърт милион долара.

Исканата от Ubisoft сума надвишава четирикратно тази за инвестиции в провалената игра, тъй като трябва да покрие и пропуснатите от пазарното й разпространение ползи.

Според Courthouse News договорът за лиценз, сключен между производителите на игри като Assassin'c Creed, Prince of Persia, Far Cry 3, Ghost Recon: Future Soldier и др., и американската хип-хоп банда, намираща се творческа пауза, задължава BEP Music да отговарят на всяко предложение за iOS игра на името на Black Eyed Peas в десетдневен срок.

Ubisoft твърдят, че са изпратили първото си запитване още през март 2012 г. и след като не са получили коментар в указания срок, са продължили да изпращат такива през различни интервали, но отговор така и не им е бил върнат.

Сподели.