"Убиха" и звездата от "Мистър Бийн" Роуън Аткинсън, Wikipedia с дата на смъртта му

Pinterest LinkedIn +

Поредният слух за смъртта на популярна знаменитост "стресна" милионите киномани по света. В социалната мрежа Twitter се появи новина за смъртта на популярния комик Роуън Аткинсън (Rowan Atkinson), далеч по-известен като култовия персонаж "Мистър Бийн" (Mister Bean).

За щастие, се оказа, че новината е опит за безвкусна шега на един от милионите потребители на Twitter, Майкъл Робърт Мерас от Филипините, който изпраща до 753-та си последователи съобщението "Горещи новини от Великобритания. Роуън Себастиян Аткинсън (Мистър Бийн) е починал тази вечер".

След като информацията се разпространява за отрицателно време, по нея се подвежда дори и Wikipedia. Онлайн енциклопедията пуска в страницата му като дата на смъртта "26 февруари 2012 година".


Виждайки какво се случва, Майкъл Мерас моментално опровергава новината: "Боже мой! Съжалявам приятели, туитът RIP Роуън Аткинсън бе просто шега. Извинявам се, не знаех, че ще се разпространи толкова бързо".

Все още няма информация за реакцията на самия актьор, но слава богу, поне със сигурност знаем, че е жив. Друг е въпросът, че се присъедини към цял куп свои колеги, които "загинаха" онлайн като Чарли Шийн, Адам Сандлър, Еди Мърфи, Морган Фрийман и Аарон Картър.

Сподели.