Lady Gaga е Кралицата на Twitter - 20 млн. "малки чудовища" следват звездата

Pinterest LinkedIn +

Lady Gaga се раздели с титлата "Изпълнителка с най-много фенове във Facebook" (отстъпвайки я на Риана), но популярността й в Twitter продължава да нараства повече от тази на всеки друг и то толкова главоломно, че в началото на март тя стана първият потребител на телеграфната социална мрежа с 20 млн. последователи.

Към 7 март 25-годишната поп звезда, наричаща себе си Mother Monster, а феновете си – Little Monsters, има малко над 20 226 000 последователи в Twitter, където е публикувала близо 1300 съобщения. От своя страна тя следва малко под 140 000 души.

За сравнение – вторият най-популярен артист в микроблогинг сайта е Джъстин Бийбър с приблизително 18 млн. последователи, следван от Кати Пери с 15.7 млн. и Шакира – с 14.5 млн. Страницата на Lady Gaga във Facebook има 48 млн. фенове, а профилът й в Google+ е добавен в над 800 000 "Кръга".

Тя обаче е най-активна в Twitter, като при това актуализира страницата си персонално. Последното й съобщение гласи: "Някой от вас да е слушал Спрингстийн снощи при Фалън? Купете си албума му! Толкова е гениален, че направо не е за вярване", и се отнася до 17-тия студиен албум на Брус Спрингстийн, Wrecking Ball, който тази седмица излезе на музикалните пазари в цял свят, включително у нас.

Последният албум на Lady Gaga, Born This Way, излезе на 24 май миналата година и дебютира под No.1 в Billboard 200 с платинен сертификат от RIAA. Към момента продажбите на записа в световен мащаб надхвърлят 8 млн. копия, като до голяма степен успехът му се отдава на агресивната рекламна кампания в социалните мрежи.

Междувременно миналия месец Lady Gaga обяви, че ще стартира своя собствена социална мрежа, наречена Little Monsters. Сайтът вече е в процес на затворени бета тестове, чийто капацитет нараства постепенно с добавянето на нови потребители чрез покани.

От миналата година насам звездата си партнира и с лидера сред производителите на игри за Facebook, Zynga, които пуснаха GagaVille експанжън към една от най-популярните си продукции – FarmVille, непосредствено преди рилийза на Born This Way. "Тя е много активна, дейна, тя слуша това, което другите й казват, тя е въвлечена. Тя е пример за това как се прави маркетинг чрез социалните медии", коментира успеха на Lady Gaga шефът на частната фирма за маркетингови проучвания Datasift, която анализира тенденциите в Twitter.

Сподели.