U2 се съдят за панталоните на Bono

Pinterest LinkedIn +

Ирландската рок група U2 тази седмица заведе съдебно дело с цел да получи обратно от някогашна своя стилистка известно количество аксесоари.

В списъка влизат чифт черни панталони, няколко метални халки-обици, един зелен пуловер и шапка с широка периферия, за които групата твърди, че са били погрешно взети от стилистката след техен концерт.

Боно (Bono Vox) – вокалистът на групата, е носил дрехите по време на изключително успешното им турне The Joshua Tree през 1987 година, съобщава Гардиън.

Стилистката Лола Кашман (Lola Cashman), работила с групата през осемдесетте, твърди, че дрехите били подарък. Тя неуспешно се е опитала да ги продаде на търг преди няколко години.

Миналата година Лола Кашман издаде, без официалното съгласие на групата, тяхна биография, озаглавена „В зоопарка – животът ми с най-великата рок група на света“, в която твърди, че Боно бил вманиачен относно теглото и ръста си.

Групата казва, че е завела делото срещу Лола Кашман за връщането на предметите на стойност 5 000 евро (3 000 лири), защото стилистката се опитвала да ги изнудва. Освен това те се опитват да открият около 200 снимки, които са взети от Лола Кашман.

Давайки показания в гражданския съд в Дъблин, Боно заявява, че групата е била дълбоко натъжена да заведе делото. „Може да притежаваш богатство и власт, но когато някой се опитва да се разпорежда с нас както си иска и да ни изнудва, и да ни заплашва с разни книги, идва моментът, когато трябва да кажеш, я се спри малко!“ споделя той.

Според Боно, твърденията на Лола Кашман, че дрехите били подарък, са смехотворни.„Някой навярно би си помислил, че това са най-обикновени предмети, но всъщност не са. Те са изключително важни за групата и ние ги приемаме много сериозно.“ споделя той.

Боно споделя, че независимо от личните трудности, които другите членове на гупата са имали с Лола Кашман, той я е защитавал, защото имала много набито око като стилист. Но той допълва, че преговорите по договора й са се проточили до началото на 1998 година и групата решила да се откаже от услугите й, преценявайки, че цената й е прекалено висока.

Адвокатът на Лола Кашман, Хю Хартнет (Hugh Hartnett), обвинява групата, че въртят правови номера. Според него U2 са завели делото в ирландския съд, за да парират делото за клевета, което Лола Кашман е завела срещу тях във Върховния съд в Лондон.

„Как, за Бога, може защитаването на репутацията ти да бъде извъртане на номер?“ отговаря Боно.

Делото продължава.

Сподели.