Творби на Picasso пристигат в София

Pinterest LinkedIn +

Художествени произведения на испанския художник и скулптор Пабло Пикасо (Pablo Picasso) ще гостуват в София. Изложбата "Аз не търся. Аз намирам: Пабло Пикасо" ще отвори врати за българска публика в средата на месец декември в Националната галерия за чуждестранно изкуство.

Засега не е уточнено кои картини на Пикасо ще пристигнат у нас, тъй като преговорите с чуждестранните музеи, съхраняващи творбите на легендарния артист, все още са в ход.

"Все още чакаме потвърждение за някои от картините на Пикасо", казаха за Avtora.com организаторите от "Барух енд Партнърс". "Експозицията ще стане реалност след 15 декември", допълниха инициаторите на културното събитие.

Изложбата на един от най-влиятелните художници на 20-ти век в столицата, ще бъде съпътствана и от различни по вид интерактивни събития, като дискусии, лекции, филмови прожекции и други. Домакин на културните прояви ще бъде Испанският културен институт "Сервантес".

Предстоящото културно събитие не е първата експозиция на художник от подобна величина в София. В периода 12 януари - 25 март 2007 г. в Софийска градска галерия гостува експозицията "Леонардо да Винчи - учен и изобретател", която включваше близо 150 експоната на именития италианец.
Сподели.