Тренировки в офиса – как да спортуваме от положение на седеж

Pinterest LinkedIn +

Недостатъчното движение е една от причините за поява на наднормено тегло, намаляване на работоспособността, болки в гърба, проблеми с очите и различни други оплаквания. Не всеки обаче може да отдели време за редовни тренировки в спортната зала и пешеходни разходки. Затова много по-лесно е, ако човек си изгради проста система за упражнения на работното място.

ВИЖ ОЩЕ: Garmin Vivofit 2 – спортният уред, който ще носите навсякъде

Целият комплекс от упражнения, който ще ви предложим, отнема около половин час. Изходното положение е седеж.

Гимнастика на очите

За профилактика на късогледството можете да направите следното: облегнете се на гърба на стола, вдишайте дълбоко въздух, а после наведете главата напред и издишайте. Поставете ръцете на кръста, обърнете главата надясно, погледнете десния си лакът, а след това погледнете наляво и погледнете левия.

Накрая вдигнете очи към тавана и, без да обръщате глава, огледайте всичко по посока на часовниковата стрелка (мигайки интензивно), като свивате и отпускате вежди. Еднократното изпълнение на този комплекс отнема около 4 минути. Повторете го 5-6 пъти.

Упражнения за шията

Ако искате да имате очертан овал на лицето и стегнати мускули на шията, ето и необходимите упражнения. В седнало положение изправете гърба и поставете стъпалата върху пода. Плавно отдалечете колкото можете повече главата назад, докато не почувствате напрежение в брадичката. Останете в това положение 10 секунди, след това отпуснете глава и се постарайте да приближите брадичката си към гърдите. Повторете това упражнение най-малко 20 пъти.

Движение за крака

Поставете стъпалата на пода на ширината на раменете. Сложете длани от вътрешната страна на коленете и започнете да ги натискате, като че ли краката ви са врата на заседнал асансьор, който трябва да се раздвижи. Упражнението се повтаря минимум 15 пъти.

Поставете стъпалата на пода и започнете последователно да повдигате крака, стараейки се да насочите пръстите към себе си и да вдигнете изправения крак над стола. Ако имате сили, опитайте се да вдигнете и да изправите и двата крака едновременно.

За десерт най-пикантните упражнения. За жените не е тайна, че интензивността на сексуалното разтоварване зависи от способността да се контролират, т. е. напрягат или отпускат мускулите на влагалището. За да се повиши тонусът, съществуват т. нар. Упражнения на Кегел, които могат да се правят на работното място без да се привлича вниманието на околните.

Напрегнете мускулите, като че ли искате да спрете уринирането, бавно пребройте до три и се отпуснете. Медиците препоръчват тренировката да започне с 10 свивания и да се повтаря по 5 пъти дневно. Всяка седмица се добавят по 5 повторения (докато се стигне до 30).

Не очаквайте фантастични резултати от този работен фитнес, но неговото редовно изпълнение ще подобри тонуса на мускулите, ще повдигне контурите на фигурата и най-важното - ще повиши настроението ви.

Сподели.