Транспортер 3 (Transporter 3)

Pinterest LinkedIn +

Франция, 2008, 100’
Режисьор: Оливие Мегатон
Сценарий: Люк Бесон, Робърт Марк Кеймън
С участието на: Джейсън Стейтъм, Робърт Непър, Наталия Рудакова, Франсоа Берлеан, Силвио Симак и други.
Екшън, английски

Продуцентът и сценарист Люк Бесон ("Петият елемент") добре знае, че когато един филм е успешен, формулата трябва да бъде използвана пълноценно. В "Транспортер 3" екшън сцените отново са поверени на актьора Джейсън Стейтъм ("Гепи"), който изрично е държал да изпълни всички каскади сам.

В каста на лентата участват и Франсоа Берлеан ("Хористите"), Робърт Непър (сериалът "Бягство от затвора") и най-новата руска звезда Наталия Рудакова. Третата серия на високоскоростния екшън е режисирана от французина Оливие Мегатон, който преди да застане зад камерата дълго време се е занимавал професионално с рисуване на графити.

Франк Мартин (Джейсън Стейтъм) е добре познато лице в подземния свят като човек, който изпълнява различни задачи, без да задава излишни въпроси. Новата му мисия е да транспортира рускинята Валентина (Наталия Рудакова) от Франция до Украйна. Този път обаче Мартин е заставен да приеме поръчката, защото безмилостният гангстер Джонсън (Робърт Непър) поставя метална гривна-бомба на ръката му.

Той трябва да спазва маршрута и да не се отдалечава на повече от 25 метра от колата си. Пътуването през цяла Европа започва, но след колата му постоянно има някой, който иска да осуети изпълнението на мисията му. В хода на мисията Мартин се влюбва във Валентина, която се оказва дъщеря на украински министър, изнудван от могъща световна организация.

Официален сайт:
http://transporter3film.com

Сподели.