Това е Gigantic от дизайнера на Starcraft, Guild Wars и State of Decay

Pinterest LinkedIn +

Главният дизайнер на Starcraft, Guild Wars и State of Decay Джеймс Фини ръководи разработката на Gigantic – free-to-play PC екшън MOBA – като част от екипа на базираното в Сиатъл студио Motiga.

Негов съосновател е Крис Чънг – бивш оперативен директор на NCsoft за Северна Америка и Европа и главен секретар по стратегическото развитие на Trion Worlds.

"От самото начало целта ни бе не просто да направим страхотна free-to-play онлайн игра. Ние искахме да направим най-добрата онлайн игра, точка!", заявява Чънг, а дебютният трейлър на Gigantic вдига очакванията дори на онези, у които понятията free-to-play и MOBA не предизвикват особено ласкави чувства.

Той показва сблъсъка на две сили – тази на играча и тази на неговия противник, в които централна фигура е гигантски звяр, откъдето идва и заглавието на играта. Целта е ясна – гигантът на противника трябва да бъде повален. Играчът ще наблюдава, участвайки в събитията, в перспектива "зад рамото" и ще може да избира измежду различни класово-поставени персонажи, които в хода на играта ще ъпгрейдва.


Сподели.