Total Film разпределиха "различните" филмови награди

Pinterest LinkedIn +

Най-впечатляващи екранни злодеи, животни, най-страшна сцена, Мъж на годината и дори атрактивна смърт са определени при раздаването на ежегодните награди на специализираното издание за кино "Total Film".

15 000 читатели на списанието са гласували и излъчили победителите в необичайните категории.

Владеещият тъмната сила канцлер Палпатин от третата част на култовия "Междузвездни войни" (в ролята - шотландския актьор Иън Макдърмид) се е сдобил с титлата Най-добър екранен злодей.

Сред номинираните в тази категория са били още Кевин от "Син Сити: Град на греха" (в ролята Илайджа Ууд (Elijah Wood)), Плашилото от "Батман в началото" и дори реален персонаж - Адолф Хитлер от "Крахът на третия райх".

Миналогодишният победител, подобно на Хитлер, също е реална личност, при това действащ политик - американският президент Джордж Буш, номиниран за появата си във филма "Фаренхайт 9/11" на Майкъл Мур (Michael Moore).

Катеричките-чистачи от психиделичната приказка на Тим Бъртън (Tim Burton) - "Чарли и шоколадовата фабрика", са фаворити в зоокатегорията, побеждавайки сериозната конкуренция на прилепите отново от "Батман" и акулите от "Открити води".

Завоеванието за Син Сити е в лицето на Мики Рурк (Mickey Rourke, на снимката), който читателите на Total Film са посочили като Мъж на годината, предпочитайки го пред актьори като Джони Деп (Johnny Depp) и Крисчън Бейл (Christian Bale).

Далеч по-младата от него Дакота Фанинг (Dakota Fanning) пък е титулoвана най-добър невръстен актьор, в частност за ролята си в мегапродукцията на Стивън Спилбърг (Steven Spielberg) "Война на световете". 11-годишната актриса е присъствала в номинациите с още два филма - трилърите "Мъж под прицел" и "Криеница".

Голямата филмова награда е отишла при последния филм за човека-прилеп, плод на режисурата на Кристофър Нолан (Christopher Nolan) и превъплъщението в комиксовия персонаж на Крисчън Бейл.

В "най-тежката" от всички категории са били номинирани също така "Син Сити", "Десантът", "Отмъщението на ситите" и "Отбивки", а в "най-страшната", моменти като катастрофата на Нютън от "Crash", действието на феромона на страха от "Батман" и появата на момиченцето с маската от "Убийствен пъзел".

Номинациите в останалите категории са публикувани в официалния сайт на "Total Film": http://www.totalfilm.com/movie_news/total_film_readers_awards

Сподели.