Топ 50 потресаващи обложки на албуми Vol.3

Pinterest LinkedIn +


Знаете ли, че всеки човек страда поне от няколко фобии, които го парализират от ужас, независимо дали здравето и животът му са изложени на реална опасност. В действителност ирационалните страхове, залегнали в основата на някои от фобиите, които нерядко се проявяват с остри психози дори у иначе ментално уравновесени и стабилни личности, рядко са свързани с непосредствен риск.

Дисморфофобията, например, е страхът от грозно, каулрофобията - от клоуни (тук виждаме много вдигнати ръце), спектрофобията - от огледала, трипофобията - от много на брой малки дупчици, а масклофобията - от маски и костюми. Докато сме на тази тема, можем да споменем и модерната соцмефобия - страх от социални мрежи.

А след като приключите с тази и останалите галерии от същата поредица, като нищо ще можем да ги диагностицираме и с кавърартфобия. Или най-общо артфобия - страх от изкуство, било то от графичното оформление на обложките на албуми като тези, които ще видите тук, или от всеки опит за създаване на някаква форма на изкуство.

Сподели.