Топ 10 най-интересни Google лога

Pinterest LinkedIn +

Google е компания, в която уникалният поглед, модерният начин на работа и излизането от всякакви стандарти са нещо като неписани правила.

Най-използваната търсачка в мрежата отдавна не е просто един сайт, а цяла гама от различни услуги, които всеки ден се използват от милиони.

На пръв поглед началната страница на google.com е доста семпла - малко настройки, езици, поле за търсене и разбира се - лого. Дори тук обаче, от Google са по-различни и креативни, като често на негово място се появяват различни картинки, обединяващи марката с конкретна дата и събитие, случило се на нея.

Представяме ви 10 от най-интересните подобни решения, които сме виждали на google.com

Pac-man

Една от най-забавните вариации, появявали се на началната страница, бе видяна от всички потребители, отворили Google на 21 май 2010 г. По случай тридесетия рожден ден на една от най-известните игри в миналото - Pac-Man, вместо оригиналното лого, се появи самата игра под формата на флаш.

Както можете да видите сами, около добре познатите буквички на търсачката всеки можеше да поиграе, стига докато е празно полето за търсене да натисне бутона Insert coin, който се беше появил на мястото на обичайния I’m Feeling Lucky.

Още една любопитна подробност - натиснете ли въпросния бутон два пъти, можете да поиграете със свой приятел, точно като в доброто старо време на онези големи машини, първообрази на геймърската индустрия. Интересът към логото бе толкова голям, че Google задържаха началната си страница в този вид в продължение на 2 дни, а дори и днес тo може да се намери на http://www.google.com/pacman/.

MJ

На 29 август 2009 г., два месеца след като Майкъл Джексън почина, Google отпразнува рождения му ден със специална промяна в логото си, а именно - черни лъскави обувки и бели чорапи - една от запазените марки на поп иконата.

Frida Kahlo

Едно от най-красивите си лога Google сложиха по случай годишнината на известната мексиканска художничка Фрида Кало. Логото представлява картина, нарисувана в стила на Фрида като фон на нейния лик.

Мондиал 2010

По случай финала на Световното първенство по футбол в ЮАР, от Google поставиха лого под формата на стадион със знамената на Холандия и Испания.

Семейство Флинтстоун

Едно от любимите на всички лога се появи през тази година по случай 50-годишнината на един от най-известните анимационни сериали - "Семейство Флинстоун".

На Google.com можеше да се видят всички главни герои, като пейзажът отново представляваше добре познатите шест бувки, които всеки от нас вижда поне по веднъж на ден.

Джон Ленън

Друго интересно решение с логото на Google се случи съвсем наскоро. На 8 октомври, ден преди 70-ия рожден ден на легендата Джон Ленън, потребителите можеха да видят неговия образ, вплетен в началната картинка, но и нещо повече.

Натискайки червения бутон, стоящ на мястото на буквата Е, зазвучаваше и една от най-великите песни на Джон Ленън - Imagine.

Галилео

По случай 400-годишнината на Галилео Галилей, от компанията решиха отново да сменят логото си - стилизирана версия на Google с венециански елементи от епохата, в която е живял откривателят, както и L под формата на телескоп.

Франкенщайн

От Google не пропуснаха и 213-ия рожден ден на Мери Шели - авторът, създал един от най-запомнящите се образи - този на Франкенщайн. Както и сами можете да видите, това е една от най-страшните вариации на иначе веселото лого.

3.14

Дори и да не знаете, отскоро математици от цял свет празнуват на 14 март всяка година деня на числото Pi. От Google също празнуват този ден и винаги го отбелязват чрез логото си.

Topeka

Една от най-странните вариации на логото на компанията се появи на 1 април 2010 г. Тогава на мястото на добре познатото Google, на челно място в страницата се появи надписът Topeka, който ,съвсем естествено, не говореше почти нищо на много потребители.

След малко търсене в интернет, разбира се през именно тази търсачка, всеки лесно разбира за какво става въпрос. Топека всъщност е градчето в Канзас, което наскоро се преименува на Google от любов към любимия сайт. По този начин явно от търсачката изразиха своята благодарност.

Автор: Светлин Желев

Още:

Сподели.