Топ 10 на най-популярните игри сред българските геймъри за 2016 година

Pinterest LinkedIn +

Специализираната верига за продажба на компютърни и видеоигри Pulsar Games разреши всички спорове сред геймърите за това кои са най-популярните игри, публикувайки собствена класация на най-продаваните гейм заглавия у нас от началото на 2016 година.

Ако попитаме десет геймъри кои са най-популярните игри в България към днешна дата, има реален шанс да получим десет различни отговора. Предпочитанията са разнообразни и варират според възрастовата група, пола и личните вкусове. Но ето какви са фактите: 

 

10. Battlefield 4

Какво представлява: Военен екшън от първо лице
Платформи: PC, Xbox 360, Xbox One, PlayStation 3, PlayStation 4

Защо е толкова популярно заглавие: Battlefield е легенда на мултиплеър фронта, а според феновете Battlefield 4 е най-доброто издание в серията, което все още предлага главозамайваща визия и най-динамичните онлайн битки в жанра. Реално единствената игра, която може да детронира Battlefield 4 в момента е… предстоящият Battlefield 1, който излиза на 21 октомври тази година.

 

9. The Division

Какво представлява: Екшън ролева игра от трето лице
Платформи: PC, Xbox One, PlayStation 4

Защо е толкова популярно заглавие: Мрачна атмосфера, иновативен геймплей и тотално непредвидими сблъсъци насред руините на постапокалиптичния Манхатън. The Division следва успешната формула на хита Destiny, но – предвид продажбите – видимо допада повече на българските играчи.

 

8. Minecraft

Какво представлява: Уникална пъзел игра с практически пълна свобода на действие
Платформи: Xbox 360, Xbox One, PlayStation 3, PlayStation 4, PlayStation Vita; PC версията се разпространява единствено в дигитален формат и не е включена в предоставената статистика

Защо е толкова популярно заглавие: Minecraft е абсолютен феномен и на практика предоставя цял един свят, който е изцяло под ваш контрол. Единствените ограничения при тази игра са границите на собственото ви въображение.

 

7. Uncharted 4

Какво представлява: Екшън ролева от трето лице
Платформи: PlayStation 4

Защо е толкова популярно заглавие: Uncharted 4 е флагманът на Sony и най-добре оцененият от критиката ексклузив (ексклузивен продукт) за PlayStation 4. Цялата поредица в момента се съревновава за първенство по популярност в жанра с легендата Tomb Raider въпреки далеч по-късния си старт (първият Tomb Raider излиза през 1996 година, а първият Uncharted – през 2007-ма). Конкретно четвъртата част, благодарение на фотореалистичната си визия и брилянтната режисура, към днешна дата е заглавието, което най-отчетливо размива разликите между игра и високобюджетен холивудски хит.

 

6. Overwatch

Какво представлява: Мултиплеър екшън от първо лице
Платформи: PC, Xbox One, PlayStation 4

Защо е толкова популярно заглавие: Новият франчайз на Blizzard се превърна в един от най-популярните онлайн екшъни в света броени дни след премиерата си, защото балансира перфектно между достъпност, тактическа дълбочина и луд екшън. Ако си търсите мултиплейър игра, Overwatch е заглавието, чиито сървъри гарантирано са и ще бъдат препълнени с хора с години напред.

 

5. World of Warcraft: Battlechest

Какво представлява: Масивна онлайн ролева игра
Платформи: PC

Защо е толкова популярно заглавие: В пиковите моменти играчите на WoW са достигали до 12,5 милиона в световен мащаб. World of Warcraft остава най-живият и пълнокръвен онлайн свят в историята на гейминга цели 11 години след премиерата си, a успешният Battlechest пакет включва основната игра и всичките експанжъни към нея без предстоящия Legion.

 

4. Counter-Strike: Global Offensive

Какво представлява: Мултиплеър екшън от първо лице
Платформи: PC

Защо е толкова популярно заглавие: Започнал пътя си към гейминг сцената като мултиплеър допълнение към Half-Life, Counter-Strike е сред най-обичаните и играни заглавия в България. Същото, прочее, важи и в световен мащаб, защото Counter-Strike: Global Offensive все още е задължителна част от всяко уважаващо себе си събитие в рамките на електронните спортове.

 

3. FIFA 16  

Какво представлява: Футболен симулатор
Платформи: PC, Xbox 360, Xbox One, PlayStation 3, PlayStation 4

Защо е толкова популярно заглавие: Още от дебюта си през 1993 година серията се радва на неустоимото за феновете съчетание от изпреварила времето си визия и официален лиценз на международната федерация ФИФА. Ако някой иска да повтори футболните емоции от негов любим мач или да промени резултата – FIFA 16 е логичният избор. Поне до излизането на FIFA 17 в края на септември, което неминуемо ще промени тази класация.

 

2. Grand Theft Auto V

Какво представлява: Екшън от трето лице
Платформи: PC, Xbox 360, Xbox One, PlayStation 3, PlayStation 4

Защо е толкова популярно заглавие: Последната част на категорично най-популярния, разнообразен и полиран до блясък екшън на нашето време логично е едно от най-любимите заглавия на българския геймър. Grand Theft Auto V е игра, в която буквално можете да се изгубите благодарение на огромния и изпипан в детайли отворен свят. Очаква ви и мултиплеър, който може да бъде описан единствено като "колосален".

 

1. Diablo III

Какво представлява: Екшън ролева игра
Платформи: PC, Xbox 360, Xbox One, PlayStation 3, PlayStation 4

Защо е толкова популярно заглавие: Blizzard винаги са били на почит в България и феноменалната популярност на Diablo III във всичките му версии го доказва. Непрестанните ъпдейти, страхотното разнообразие от умения и оръжия, съчетани с уникалния онлайн режим и възможността до четири човека да играят на една конзола, са солидно доказателство, че тази популярност е заслужена.

Сподели.