Топ 10 на най-добрите музикални канали в YouTube

Pinterest LinkedIn +

Откакто през 2006 г. култовата услуга за видео споделяне беше закупена от Google, тя се променя непрекъснато и все за добро. Напоследък една от най-модерните тенденции в нея, която няма как да не ви е направила впечатление, е тематичното обединяване на големи групи от клипове в така наречените "канали". Аналогията, разбира се, е с добре познатите ни ТВ канали, но жанровото разнообразие и обемът от съдържание в YouTube надхвърлят многократно всичко, което дори и най-мощната медийна ТВ група може да предложи днес.

Безспорно едни от най-добрите алтернативи за забавление, които "Тубата" предлага, са музикалните канали. Такива в YouTube ще намерите много, но ние се опитахме да подберем десет от най-добрите.

The Warner Sound

Както подсказва името му, в този канал ще намерите изпълнения на всички музиканти, продуцирани от гиганта Warner Music - Green Day, Flo Rida, Regina Spektor, Linkin Park и още много други.

Official Charts UK

Освен че ще можете да чуете най-хитовите парчета, оглавяващи една от най-престижните музикални класации в света, в този канал има още и новини от музикалната индустрия, интервюта с изпълнители и куп други интересни клипове.

LoveLiveTV

Тук всички любители на така наречените live изпълнения (на живо) ще се насладят на огромно разнообразие от подобни записи на стотици артисти - от Madonna до Plan B.

Revengeofthe80s

В този канал с екзотично име ще откриете интервюта и информация за достатъчно много музикални знаменитости от 80-те години на миналия век.

BestivalTV


Това е каналът на един от най-известните музикални фестивали в света, провеждащ се всяко лято от 2004 г. насам на Isle of Wight, Великобритания. В него са налични записи на стотици изпълнения на живо направо от сцената.

The Bowery Presents

Още един канал, предлагащ много предавания "на живо" от различни музикални събития и интервюта с известни изпълнители.

Maker Music

Имената на музикантите в канала вероятно ще ви се сторят непознати. Това е така, понеже всички те са все още млади банди и изпълнители, които търсят сцена за изява. YouTube щедро им я предоставя, а някои от парчетата наистина си заслужават.

Fuse

И отново – много изпълнения на живо, интервюта, новини от света на музиката - всичко на едно място.

Bonnaroo365

Тук ще откриете куп страхотни изпълнения в комбинация с прекрасно чувство за хумор. Така описаното изглежда странно, но дайте му шанс, и ще останете изненадани.

Noisey

Най-новият музикален канал на култовото канадско списание VICE, посветено на интернационалната култура, изкуство и музика.

Сподели.