Тони Бенет издава благотворителен сингъл с Ейми Уайнхаус

Pinterest LinkedIn +

Един от последните проекти, записани от Ейми Уайнхаус (Amy Winehouse) преди смъртта й на 23 юли – дуетна версия на популярния джаз стандарт Body and Soul, сред чиито най-известни интерпретатори са Ела Фицджералд, Били Холидей и Франк Синатра, ще бъде издаден през септември, а всички приходи от продажбите му ще бъдат дарени на фондацията, създадена от бащата на британската соул звезда, Мич Уайнхаус, в помощ на хората, страдащи от зависимости.

Според самия Тони Бенет (Tony Bennett), който партнира на Ейми Уайнхаус в Body and Soul, това е последният запис, реализиран от нея, макар да се предполага, че междувременно певицата е записала достатъчно материал за цял солов албум. Песента ще бъде включена в предстоящата компилация на Бенет - Duets II, осъществена с участието на някои от най-големите звезди на музикалната сцена, в това число Марая Кери, Андреа Бочели, Шерил Кроу, Нора Джоунс, Lady Gaga, Джон Маер, Джош Гробан и др.

Албумът ще излезе на 20 септември и се явява наследник на издадения през 2006 г. Duets: An American Classic. И с двете компилации Тони Бенет чества юбилеи – 80 и 85 години, респективно. Отличеният с 15 награди Грами изпълнител навърши 85 години на 3 август, когато бе гост в ток шоуто Today, за да промотира Duets II.

Подобно на изявата си в BBC през юли, музикантът изрази възхищението си от професионализма на Уайнхаус, възхвалявайки я като "великолепен джаз изпълнител, въпреки че тя не се самоопределяше като такава. Тя беше абсолютно оригинална и беше добра в това".


Сподели.