Tommy Lee, Jason Newsted и Gilby Clarke сформираха Supernova. Търсят вокалист чрез риалити шоу

Pinterest LinkedIn +

Барабанистът на Motley Crue Томи Лий (Tommy Lee, на снимката), басистът на Voivod и бивш член на Metallica Джейсън Нюстед (Jason Newsted) и китаристът Gilby Clarke (екс Guns n' Roses) сформираха своя група, наречена Supernova. За намирането на вокалист тримата ще заложат на риалити шоу.

С тази цел ще стартира втори сезон на ТВ шоуто на CBS, тип Star Academy и American Idol, "Rock Star", благодарение на което INXS откриха своя нов вокалист в лицето на J.D. Fortune.

Продуцентите на програмата вече са сключили договор с Най-горещия музикален продуцент на 2005 г. според сп. "Rolling Stone"  - изпълнителят и автор на музика Бъч Уокър (Butch Walker), който ще продуцира дебютния албум на Supernova. Досега Уокър е работил с артисти като Аврил Лавин (Avril Lavigne), Пинк (Pink), Bowling For Soup и Томи Лий като солов изипълнител.

Дейв Наваро (Dave Navarro) и Брук Бърк (Brooke Burke), както и при "Rock Star: INXS" , ще са водещи на шоуто. Епизодите от него ще се излъчват веднъж седмично и ще включват гостуването на знаменитости и рок звезди.

"Мои стари дружки като Слаш (Slash), Мейси Грей (Macy Gray), Моби (Moby) и Роб Зомби (Rob Zombie) ще участват в шоуто и ще изразяват предположения кой ще остане, и кой ще си тръгне от шоуто в дадения епизод", казва Наваро, цитиран от Blabbermouth.

Самият Лий, който има три солови албума зад гърба си, също участва в шоу на NBC - "Tommy Lee Goes to College", което му направи добра реклама.

Освен трите години като ритъм китарист на Guns N' Roses, Кларк също има комерсиални ходове - сред музикантите, с които е работил, са Майкъл Джексън (Michael Jackson) и Лени Кравиц (Lenny Kravitz). Освен Supernova Нюстед пък неотдавна сформира и друга група - Echobrain, и свири в Voivod.

Сподели.