Том Гейбъл от Against Me! призна своята транссексуалност, приема нова самоличност

Pinterest LinkedIn +

Фронтменът на американската пънк рок банда Against Me!, чийто дебютен албум Reinventing Axl Rose излезе през 2002 г., разкри, че страда от полова дисфория и е решил да приеме нова самоличност, сменяйки и името си.

Отсега нататък Том Гейбъл ще живее като жена с името Лора Джейн Грейс, без това да повлияе на брака му с Хедър Гейбъл, която по неговите собствени думи е приела решението му с пълно разбиране.

"Тя е изключителна, подкрепи ме напълно. За мен най-ужасяващата мисъл бе как ще приеме новината. Разбира се, тепърва ще изпадам в много неловки моменти и няма да ми бъде никак забавно", споделя 31-годишният музикант, който сформира Against Me! преди 16 години.

За да се промени и външно, Гейбъл ще се подложи на хормонална терапия и електролиза (процедури за трайно обезкосмяване). Двамата с Хедър Гейбъл имат едно дете – дъщеричка на две години и половина.

Към днешна дата Against Me! имат пет издадени албума, последният от които - White Crosses, излезе през 2010 г. През февруари 2012 г. музикантите започнаха записите на следващия си дългосвирещ запис, чиито заглавие и дата на издаване предстои да бъдат обявени.


Сподели.