"Титаник" на Джеймс Камерън се завръща! Този път на 3D през април 2012 г.

Pinterest LinkedIn +

Вторият най-касов широкоекранен игрален филм на всички времена - издадената през 1997 г. историческа драма за потъването на лайнера Titanic на Джеймс Камерън (James Cameron), отличена с 11 награди Оскар, ще се завърне по екраните през 2012 г. в 3D формат.

Официалната премиерна дата на дигитално ремастерираната в 4K и конвертирана в 3D версия на филма, чиито главни роли се изпълняват от Кейт Уинслет и Леонардо Дикаприо, е 6 април; девет дни по-късно ще се навършат точно 100 години от потъването на британския лайнер, който се сблъсква с айсберг в 23:40, неделя вечерта на 14 април 1912, и потъва два часа и четиридесет минути по-късно в 2:20 понеделник сутринта на 15 април 1912, заедно с 1500 души пътници и екипаж, в това число около 40 българи. Спасяват се само 705 души, които са прибрани на кораба Карпатия, сред които според сценария на Камерън е и героинята на Уинслет – Роуз Бюкейтър.

Камерън, който е създател и на най-доходоносния филм в историята – триизмерния адвенчър Avatar, отбелязва, че през 2012 г. цяло едно поколение, което не е имало възможността да види Titanic на голям екран, ще може да го стори и да преживее нещо неповторимо.

През февруари догодина по големите екрани ще излезе 3D версията на още една кино класика - Star Wars: Епизод I – Невидима заплаха, а сред най-чаканите блокбъстъри на годината са новите ленти The Dark Knight Rises, The Avengers, Resident Evil 5 и The Amazing Spider-Man.

Сподели.