"Time" обяви кой е артистът на годината

Pinterest LinkedIn +

Освен че обяви като Човек на годината младата шведска тийнейджърка Грета Тунберг, списание "Time" съобщи на света и кой е Артистът на годината. Според изданието това е американската певица, рапърка и автор на песни Мелиса Вивиан Джеферсън (Melissa Viviane Jefferson), известна с творческия си псевдоним Lizzo.

"Lizzo наистина е нещо ново. Звучението ù неизменно е позитивно и невероятно завладяващо: взривове, които представляват синтез на поп, рап и R&B, който те грабва така здраво, че ти се струва, че тези парчета винаги са били в главата ти. Нейните текстове са смешни, нецензурни и раними: подсещат ви да зарежете всеки идиот, който ви дърпа надолу, и да стане най-големият фен на самите себе си", се казва в статия, която изданието посвещава на звездата.


Авторът уточнява, че 31-годишната Lizzo се занимава с музика от над десет години, но именно 2019 г. се оказва най-успешна за нея. Нейни песни звучат в реклами на компании като "Walmart" и "GrubHub", а наградите "Грами" номинираха звездата в осем категории. Тази година излезе и третият й албум "Cuz I Love You".


Сред най-известните хитове на Lizzo са "Truth Hurts", "Juice" и "Good As Hell". Певицата активно поддържа ЛГБТ-обществото и е привърженичка на идеята, известна като бодипозитив, според която хората трябва да приемат външността си такава, каквато е, независимо колко извън стандартните норми за красота и пропорции е тя. Балетът на певицата "The Big Grrrls" се състои изцяло от пълни жени.
Сподели.