Тим Дрейпър: Криптопазарът ще достигне 80 трилиона долара в рамките на 15 години

Pinterest LinkedIn +

Популярният инвеститор от Силициевата долина Тим Дрейпър заяви, че криптопазарът ще достигне 80 трилиона долара в рамките на 15 години. Той направи своята прогноза при срещата на върха на "Deal Street Asia PE-VC" в Сингапур, информира технологичният сайт Pixelmedia.bg.

Бизнесменът смята, че блокчейнът и криптовалутите "ще имат трансформиращ ефект върху индустрии, за които никога не сме си представяли, че ще бъдат променени по този начин". Той сравнява потенциала с бума на интернет през 90-те години на миналия век. Продължавайки аналогията между криптопазара и интернет, Дрейпър подчертава, че интернет маркетът също отбелязваше пикове и спадове в зората си.

"Интернет започна по същия начин – с голям скок и голям срив. Подозирам, че същото нещо ще се случи и тук", твърди Дрейпър според "Deal Street Asia".

Инвеститорът дори се осмелява да каже, че технологията зад криптовалутите "е по-голяма от интернет" или от която и да било друга технологична или икономическа революция досега. 80 трилиона долара обаче са много пари, особено когато говорим за крехък пазар, който в момента не разполага дори с 200 милиарда долара.

Сподели.

Относно автора

Avtora.com е създаден през 2001 г. като поддържаща медия на популярния по това време клуб О!Шипка. Впоследствие платформата променя своя фокус и от музикален сайт разширява темите и начина за доставка на съдържание.