Тим Бъртън и Disney работят по игрален филм за слончето Дъмбо

Pinterest LinkedIn +

Ако сте се чудили коя любима ваша анимация на Disney ще видите на екран след Beauty and the Beast (Красавицата и звярът), може да спрете. Отговора ни дава Тим Бъртън - Dumbo (Дъмбо).

Според The Hollywood Reporter, режисьорът ще оглави филм по класическата приказка за летящото слонче, за да забърка една смесица от CGI и игрални персонажи. 

Все още няма много подробности за лентата, тъй като Бъртън тепърва ще започва снимките на Miss Peregerine's Home For Peculiar Children (Домът на мис Перигрин за чудати деца). На Disney пък предстоят адаптации както на вече споменатия Beauty and the Beast, така и на Jungle Book (Книга за джунглата).

Това не е първият съвместен проект на двете страни. Чудноватият режисьор и студиото си партнираха само преди няколко години по Alice in Wonderland (Алиса в страната на чудесата) - филм, който спечели две награди "Оскар" и над $1 млрд. приходи в световния боксофис.

Предстои да разберем дали те ще повторят успеха си или ще ни накарат да плачем за една от любимите си детски класики. А защо не и двете едновременно?

Сподели.