THQ обявиха Homefront 2 от производителите на Crysis

Pinterest LinkedIn +

Въпреки закриването на Kaos Studios, произведеният от него и издаден през март 2011 г. шутър от първо лице Homefront ще се сдобие с продължение, обявиха издателите на заглавието – THQ. По данни на компанията, в премиерния ден на играта в Северна Америка от нея са изкупени 375 000 копия, а според специалистите от Cowen & Company, заглавието има потенциала да продаде 2 млн. копия, въпреки противоречивата критика.

Сред най-големите минуси на Homefront, посочени в рецензиите на водещите специализирани медии, чийто осреднен рейтинг според Metacritic е 70/100, е кратката сингълплеър кампания, а сред най-големите й плюсове – увлекателният сюжет и въздействащата атмосфера.

Отговорността да затвърдят положителните страни на заглавието и удовлетворят претенциите на критиците и потребителите THQ са възложили на европейското студио Crytek и по-конкретно на британското му подразделение, базирано в Нотингам.

На този етап рилийзът на Homefront 2 за PC и конзолите е планиран за 2014 г., а сред малкото сигурни неща около продукцията е внедряването в нея на най-новото поколение CryEngine, чиято последна версия, CryEngine 3, е впрегната в блокбъстъра Crysis 2 и HD римейкът на неговия предшественик, Crysis, за Xbox 360 и PlayStation 3 (октомври 2011).

Върху CryEngine 3 ще бъдат изградени и следващите две игри на Crytek – Ryse и Warface, както и Sniper: Ghost Warrior 2 на City Interactive, Nexuiz на IllFonic, Forged by Chaos на Panzar Studio и др.

Сподели.