Thief се завръща през 2014 г. Виж първи кадри от играта

Pinterest LinkedIn +

Култовата stealth поредица за изкусния крадец Гарет на Eidos Montreal - Thief - ще се сдобие с дългоочакваното си продължение през 2014 г. с рилийза на четвъртата игра от сериите навръх десетата годишнина от появата на нейния предшественик - Thief: Deadly Shadows.

Озаглавена просто Thief, играта ще има версии за PC и конзолите от следващото поколение – PS4 и наследника на Xbox 360. Началото на разработката й бе обявено официално през 2009 г., когато играта бе представена като Thief 4 (THI4F).

Повече подробности за Thief ще излязат наяве след рилийза на априлския брой на Game Informer, чиято корица изтече заедно с няколко кадъра от заглавието, което предполагаемо ще рестартира цялата поредица.

Действието в него ще се развива в стиймпънк метрополис със средновековна атмосфера и известни прилики с Лондон от 18-ти век, наречен просто the City, а един от най-важните елементи в играта ще бъде изкуственият интелект, благодарение на който враговете на Гарет ще възприемат и анализират не по-зле от него в топографията на нивата.

Сподели.