The Wolf Among Us

Pinterest LinkedIn +

Жанр: Екшън - приключение Година: 2013 Разработва: Telltale Games Издава: Telltale Games Платформа: PC | PS3 | XB360

Почерпила в равни дози вдъхновение от мрачния свят на Братя Грим и Анджей Сапковски, странната фентъзи/сатирична версия на чандлъроподобния Diskworld Noir на Тери Пратчет - The Wolf Among Us - е новият екшън ъдвенчър шедьовър на култовите Telltale Games.

Дълбоко белязан от комикс културата (и по-конкретно от серията Fables на Бил Уилингъм и DC Comics), новият проект от създателите на The Walking Dead е доста по-различен сюжетно от едноименния зомби сериал.

The Wolf Among Us ще ви постави в ролята на Бигбай Уолф – шериф в една доста нестандартна и мрачно-приказна версия на Ню Йорк по следите на опасен убиец.

Планирана по подобие на Walking Dead, The Wolf Among Us e игра, която ще включва общо 5 части, които ще излизат последователно през идните няколко месеца. Първата от тях, озаглавена Faith, ще ви запознае с основната интрига и след близо двата си часа геймплей гарантирано ще ви остави жадни за още.

Графичният стил, донякъде атмосферата и много от геймплейните похвати на The Wolf Among Us без съмнение ще ви се сторят познати, ако сте фенове на игрите с марката на Telltale Games и особено на споменатата вече няколко пъти The Walking Dead серия. Приликите обаче свършват дотук, защото светът в The Wolf Among Us е съвършено различен – една наистина дарк версия на добре познатите ви приказки на Братя Грим.

По време на сложното и опасно разследване, с което се е заел главният герой, ще се сблъскате с много приказни персонажи – едновременно смътно познати, но и неузнаваемо променени от странното криво огледало на този изумителен свят. Ще се срещнете с едно от Трите прасенца, което очевидно има сериозен проблем с алкохола. Ще се сблъскате и с прословутия Дървар, чиято Снежанка видимо има нужда от закрила по Закона за защита от домашно насилие.

Подобно на The Walking Dead и тук един от най-вълнуващите и аспекти на геймплея е възможността за избор. Почти всяка ситуация, пред която се изправя Уолф, изисква от него решение за това как да продължи напред. Дори битките са така реализирани, че от време на време екшънът спира на пауза и ви дава опция да оправите нещата с приказки или да нанесете поредния изненадващ ъперкът на противника си и да го проснете на пода.

Това безспорно предполага възможности за преиграване – дори и само за да видите как биха се развили събитията, ако направите различен избор.

Макар първата част от планираната нова сага да е сравнително кратка (както казахме - не повече от 2 часа време за игра), все пак имайте предвид, че срещу сравнително скромната сума от около 20 евро вие на практика купувате цялата поредица – всяка следваща серия от The Wolf Among Us просто ще се добавя с времето към вече инсталираните епизоди.


Сподели.