"The way" – новото парче на Белонога

Pinterest LinkedIn +

След невероятния успех на "Sunbeams" независимият продуцент Красимира Дамянова и певицата Гергана Димитрова-Белонога се събират отново. Те направиха втория си съвместен проект "The way", който застава зад каузата "Да спрем войната на пътя". Музиката в "The way" е съчетание на мистични фолклорни мотиви с вълшебен бийт и е по-кратката версия на вече съществуващата песен на Белонога "Пътят на Стойна". Аранжиментът е на Алекс Нушев.

Основната цел на видеоклипа е да провокира зрителите да се замислят за всички невинни жертви на пътя, а най-вече за най-малките засегнати – децата.

"Защото няма безсмъртни хора и трябва да сме отговорни не само към себе си, но и към другите на пътя! Наясно сме и аз, и Гери, че само с един клип нещата няма да се променят коренно, но поне можем да сложим началото... както направихме със "Sunbeams". Първият ни проект имаше за цел да популяризира българската музика не само извън рамките на страната, но и сред нашите млади. Сега вече излизат хит след хит с етно мотиви. Аз го приемам като личен успех, че провокирахме творците да мислят в нашата посока. Сега е ред да провокираме всички да станат по-отговорни и по-разумни, без значение дали са пешеходци, шофьори, мотористи...", казва Красимира Дамянова, чиято е идеята за видеоклипа и за каузата, която песента подкрепя.

Тя е режисьор и продуцент на новия проект. Въпреки че е студент в НАТФИЗ, Дамянова вече има музикален хит зад гърба си – "Sunbeams", който също е вдъхновен от музиката на Белонога.

"Смятам, че трябва да се връщаме към корените си, и ако е възможно чрез изкуството да помагаме на другите – защо не! Белонога изнася безброй концерти извън рамките на България... време е и ние да започнем да чуваме българската музика“, допълва тя.

The way

Музика - Гергана Димитрова
Текст – народен
Аранжимент – Алекс Нушев
Режисьор – Красимира Дамянова
Продуцент – KMaD Production

Сподели.