The Stone Roses се реформират за световно турне

Pinterest LinkedIn +

Британската рок група The Stone Roses, чийто едноименен първи запис е определян като един от най-добрите дебютни албуми на всички времена, обяви, че се реформира за интензивна концертна серия от световен мащаб през 2012 година.

Новината не идва неочаквано, тъй като още през миналата седмица агенцията Murray Chalmers PR, представляваща също Роби Уилямс и Кайли Миноуг, разпрати покани до водещите лондонски медии за "специална пресконференция, на която ще бъде направен много важен анонс", давайки тласък на последвалите спекулации.

Събитието се състоя в хотел Сохо в централен Лондон с участието на четиримата оригинални членове на бандата – Ян Браун, Джон Скуайър, Гари "Мани" Майфийлд и Алън "Рени" Рен.  

Първите концерти от предстоящото турне на бандата, която се разпадна през 1996 г. след оттеглянето на Скуайър и катастрофален пърформанс на фестивала в Рийдинг, ще се състоят на 29 и 30 юни 2012 г. в Хийтън Парк в родния й Манчестър.

По думите на Браун, музикантите не изключват възможността да създадат и запишат нова музика, но "това сте го чували от нас и преди, нали така?"

След края на The Stone Roses, 48-годишият Браун стартира успешна самостоятелна кариера, басистът Мани се присъедини към британската алтърнатив рок банда Primal Scream, а Скуайър, чийто дълбок и непреодолим конфликт с Браун бе считан за основната пречка за реформирането на TSR, сформира нова група - The Seahorses, и издаде два солови албума, преди да стопира музикалната си кариера и да се посвети на художественото изкуство.

Отношенията между двамата артисти са се затоплили чувствително през първата половина на тази година след срещата им на погребението на майката на Мани.

Билетите за концертите в Манчестър ще бъдат пуснати в продажба на 21 октомври, а следващите дати от турнето предстои да бъдат обявени в следващите седмици и месеци.

Сподели.