The Red Bull 400 - най-тежкото и опасно състезание на полувертикално трасе

Pinterest LinkedIn +

Край две слабонаселени места в австрийския окръг Лийцен - Тауплиц и Бат Митендорф - веднъж годишно се случва така, че да се съберат много хора накуп. Атлети и ентусиасти от цял свят се стичат в планинската провинция, за да се включат в едно от най-интригуващите състезания изобщо - The Red Bull 400. Надпреварата на пръв поглед изглежда като бягане на 400 метра. Всеки, който желае да преодолее кратката дистанция обаче, трябва да има едно наум, защото всъщност трасето представлява хълм, който е на 200 метра от стартовата позиция. В много от моментите участниците трябва буквално да лазят, за да пресекат финала, което прави надпреварата изключително тежка, а не трябва да се забравя и фактът, че всяко грешно стъпване може да причини претъркулване надолу, гарнирано със счупени кости.

Край две слабонаселени места в австрийския окръг Лийцен - Тауплиц и Бат Митендорф - веднъж годишно се случва така, че да се съберат много хора накуп. Атлети и ентусиасти от цял свят се стичат в планинската провинция, за да се включат в едно от най-интригуващите състезания изобщо - The Red Bull 400.

Надпреварата на пръв поглед изглежда като бягане на 400 метра. Всеки, който желае да преодолее кратката дистанция обаче, трябва да има едно наум, защото всъщност трасето представлява хълм, който е на 200 метра от стартовата позиция.

В много от моментите участниците трябва буквално да лазят, за да пресекат финала, което прави надпреварата изключително тежка, а не трябва да се забравя и фактът, че всяко грешно стъпване може да причини претъркулване надолу, гарнирано със счупени кости.


Сподели.