Red Bull Soapbox за първи път в България - състезание за оригинални идеи и силни усещания

Pinterest LinkedIn +

За първи път Red Bull ще организира надпревара за самоделно направени колички и в България.

Red Bull Soapbox е състезание, в което могат да участват всички желаещи над 18 г. – достатъчно е само да формират отбор от 4-ма ентусиасти, да моделират сами своя безмоторен автомобил и да се регистрират за участие на официалния сайт на събитието до 30-ти юни.

Правилата за участие са свързани с безопасността на придвижване, атрактивността на екипа и най-вече с щурия и нестандартен дизайн на автомобила. Важно е колата да е безмоторна, да има спирачки, да е оригинална и невиждана досега, както и да е съпроводена от екип смелчаци.

С Red Bull Soapbox всеки има възможност да мисли новаторски, да развихри въображението си и да твори свободно. А за гориво може да използва единствено силата на отбора си, с чиято помощ ще трябва да преодолее трасето.

Жури от публични личности с "бензин в кръвта" ще избере от изпратените заявки за участие и скици отборите-финалисти, чийто брой не трябва да е повече от 70 от цялата страна. Те ще могат да покажат на живо своите уникални самоделни колички, като се спуснат по бул. "Черни връх" в гр. София на 28 септември 2014 г.

Всеки отбор има право на едно спускане, с което да стигне успешно и най-бързо до финала и да спечели сърцата на публиката и журито. Отборът, който спечели 1-ва награда, ще замине за Световните серии по гмуркане от скали - Red Bull Cliff Diving - в Рио де Жанейро, Бразилия, благодарение на организаторите от Red Bull.

Подгласниците ще получат съответно: 2-ра награда - пътуване до Хангар 7 в гр. Залцбург, Австрия (уникален център с колекция от исторически самолети, хеликоптери, състезателни автомобили на Формула 1); 3-та награда: 8 билета за шоуто Night of the Jumps в столичната зала "Арена Армеец".

Red Bull Soapbox е състезание, проведено за първи път в Белгия през 2000 г. До този момент то е обиколило над 20 държави. Навсякъде Red Bull Soapbox обединява хората с творчески заряд, смелост и умение да майсторят. То е предизвикателство както за начинаещи, така и за опитни състезатели.

Състезанието Red Bull Soapbox отразява изцяло духа на известната марка, а именно да се закачаш с живота и да не се взимаш много насериозно. Състезанието в прекия смисъл на израза "дава крила" на участниците за едно невероятно изживяване, както и намигва на зрителите и журито да не са прекалено строги и взискателни.

Независимо в кой град и държава се провежда, Red Bull Soapbox влияе върху доброто настроение на всички хора. Подготовката, селекцията и самата надпревара са толкова атрактивни и забавни, че не ни е възможно да си помислим за друго, освен за Red Bull – 100% оригиналност, която не може да бъде копирана по никакъв начин.


Сподели.