The Other Woman, или как отмъщават жените

Pinterest LinkedIn +

Да ядосаш една жена е опасно, но да вбесиш три е истинско самоубийство. Това е едно от нещата, които можете да научите от комедията The Other Woman (Отмъщение по женски). Другото е, че, когато заложиш на известни актьори и имаш добра идея, можеш да си позволиш и малко клишета.

За да не останете с погрешно впечатление - The Other Woman е много забавен филм, въпреки че си има недостатъци. Едва ли ще бъде запомнен като най-добрата лента на Ник Касавитис (Nick Cassavetes). Няма да обсъждаме The Notebook, но във филмографията си режисьорът има и други много добри попадения като She's So Lovely и My Sister's Keeper.

The Other Woman остава някъде по средата сред филмите на Касавитис, а за сценаристката Мелиса К.Стак (Melissa K. Stack) филмът е дебют и това определено си личи. Първо обаче ще обърнем внимание на положителните качества на лентата.

Идеята е изключително симпатична - три много различни дами сключват нетрадиционен съюз с цел отмъщение. Вместо да се избият помежду си, съпругата (Лесли Ман) и любовниците (Камерън Диас и Кейт Ъптън) на Марк Кинг (Николай Костер-Валдау) се обединяват срещу него.

Всъщност по-забавната (или поне по-оригиналната) част на филма е именно тази, в която трите дами разбират какъв мошеник е техният любим и се сприятеляват, обединявайки се срещу него. Самото отмъщение е поредица от гадни номера, които със сигурност вече сте виждали и в други подобни комедии. Лесли Ман (Leslie Mann) е плашещо пищяща, но въпреки това в един момент персонажът й започва да става симпатичен.

Кейт Ъптън (Kate Upton) е най-вече красива и всъщност това си е напълно достатъчно, а Камерън Диас (Cameron Diaz) безспорно е получила най-интересната роля и този път изпълнението й е доста прилично. Така стигаме до обекта на чувствата на трите дами и един много важен въпрос - защо режисьорите толкова обичат да тормозят Николай Костер-Валдау (Nikolaj Coster-Waldau)?

Шегата настрана, но на датския актьор определено често му се падат персонажи с много, ама много лош късмет. Този път няма отрязани ръце и дългове за плащане (Game of Thrones), нито зловещи същества от отвъдното (Mama), но определено не му е лесно. Това, естествено, не му пречи да е очарователен (както винаги).

Липсата на ярка оригиналност в сюжета на The Other Woman може би нямаше да е толкова очевидна, ако създателите на лентата не бяха прекалили с времетраенето и тоалетния хумор. Колкото и да сте прями и толерантни, ако сте над 12-годишни, номерата, включващи слабителни, просто не са смешни.

Avtora.com: Очакваме вашите коментари под статията за този филм!

Виж програма на кината тук: BLVD Movies

Другото, за което трябва да сте подготвени преди да гледате филма, е тежкият и стабилно захаросан happy end, но, ако искате просто да се позабавлявате през уикенда, The Other Woman е доста подходящ за целта.


Сподели.