The Odd Gentlemen прави игра по култовия уебкомикс Homestuck с Ендрю Хъси на борда

Pinterest LinkedIn +

Култовият уебкомикс на Ендрю Хъси Homestruck, който в най-голяма степен е отговорен за успеха на поредицата MS Paint Adventures, държаща рекорда за най-дълъг комиксов франчайз в интернет, ще започне нов живот под формата на видеоигра, благодарение на лоялните фенове на заглавието.

След като потърсиха $700 000 в Kickstarter през 2012 година, създателите на играта The Odd Gentlemen – не само си осигуриха въпросния бюджет за продукцията за по-малко от един ден, но до края на кампанията проектът генерира близо 4 пъти по-голяма сума от посочената – малко под $2 500 000!

Самият уебкомикс, чиито илюстрации (в по-голямата си част) всъщност не са създадени с MS Paint, а с Adobe Photoshop и Flash, независимо от заглавието на поредицата (Хъси изоставя софтуера на Microsoft още в началото, поставено през 2009 година), генерира по над 600 000 уникални посещения на ден. Към октомври 2013 година Homestuck се простираше на 6851 страници и текстовата част включваше повече от 750 000 думи.От The Odd Gentlemen (студиото зад The Misadventures of P.B. Winterbottom и дебютната игра на Нийл Гейман - Wayward Manor) отказват да разкрият подробности за това какво ще представлява Homestuck The Game, но нескромно заявяват, че "тази игра ще обединява всичко, заради което обичаме Homestruck, с всичко, заради което обичаме адвенчър игрите". Премиерата на продукцията се очаква по-късно през 2014 година.Сподели.