The Lord of the Rings: War in the North излиза на 4 ноември

Pinterest LinkedIn +

Вдъхновената от света на Толкин екшън ролева игра The Lord of the Rings: War in the North ще излезе за PC, Xbox 360 и PlayStation 3 в Европа на 4 ноември, обявиха издателите на заглавието - Warner Bros.

Независимо от търговеца, от който бъде закупена PC версията на играта, тя ще може/ трябва да бъде добавена към Steam акаунта на дадения потребител и ще използва Steamworks.

Разработвана от Snowblind Studios, War in the North не само използва изометричния Dark Alliance енджин, а е вдъхновена като механика на кооперативния режим от високо признатата едноименна игра от поредицата Baldur's Gate, произведена от Snowblind Studios за PS2 и издадена преди десет години.

Сюжетът на War in the North е базиран на второстепенни събития от Властелинът на пръстените на Дж. Р. Р. Толкин, случващи се в северните райони на Средната земя паралелно с основата история.

Играчите ще влязат в ролята на човек – великолепният стрелец Ерадан, елф – магьосницата Фандриел, или джудже – тежковъоръженият специалист в мелетата Фарин, с когото ще воюват срещу армиите на Саурон. Те ще могат да играят както самостоятелно, така и кооперативно, като решат сами какъв процент от придобития опит да бъде даден на партньорите им.

Сподели.