Екранизират историята на Дж.Р.Р.Толкин по скандалната Mirkwood: A Novel About JRR Tolkien

Pinterest LinkedIn +

След като в последните години Дж.Р.Р.Толкин (J.R.R.Tolkien) е предпочитан автор за екранизации в света на киното - доказателство за това са "Властелинът на пръстените" (Lord of the Rings) и "Хобитът" (The Hobbit), дали не дойде време светът да научи и част от неговата собствена история?

Авторът на книгата Mirkwood: A Novel About JRR Tolkien - Стийв Хилард, сключи договор с компанията EMO Films, която да пресъздаде на голям екран горепосоченото произведение.

Любопитно е обаче, че романът не е биография на Толкин, а е история, един от героите, в която е самият той. Книгата става обект на сериозни протести от страна на наследниците на прочутия автор, като дълго време между тях и Хилард съществуваха правни проблеми, тъй като се считаше, че той няма право да използва личността на писателя и буквално си "прави реклама на чужд гръб".

Все още пък няма допълнителна информация около екранизацията на Mirkwood: A Novel About JRR Tolkien, като засега медиите предпочитат да се съсредоточат повече върху новия колосален проект на Питър Джаксън (Peter Jackson) - "Хобитът" (The Hobbit), базиран на книгата на Толкин и който се счита за най-скъпия филм в света. По непотвърдена информация, двете части ще отнемат за реализацията си близо 500 млн. долара.

Сподели.