The Last of Us с премиерна дата

Pinterest LinkedIn +

Постапокалиптичният сървайвъл екшън адвенчър от трето лице The Last of Us на Naughty Dog (Ucharted), обявен за най-добрата и най-оригиналната игра, представена по време на 2012 Electronic Entertainment Expo, ще излезе за PlayStation 3 на 7 май 2013 г. The Last of Us бе обявена на 10 декември 2011 г. и бе сред най-горещите премиери на миналогодишните Spike TV Video Game Awards, а година по-късно, отново на Spike TV Video Game Awards, стана ясна датата на издаването й.

Вдъхновена от документалната поредица Planet Earth на BBC, The Last of Us проследява премеждията в една постапокалиптична, потънала в руини версия на Съединените щати на двама главни герои – Джоел, в чиято роля ще влязат играчите, и Ели – 14-годишно момиче, контролирано от AI.

Двамата ще се изправят както срещу мутиралите в нещо като зомбита хора, наричани Infected, така и срещу Survivors – други хора, които не са заразени, но са враждебно настроени към тях. Последните ще могат да се сражават както чрез огнестрелни оръжия, така и в меле.

Една от иновациите в The Last of Us е т. нар. dynamic stealth – гъвкава система за прикритие, предоставяща голям избор от стратегии и техники, чрез които играчите да подхождат във всяка една ситуация. Враговете на двамата герои също ще реагират различно според действията им.

Музиката на играта е поверена на двукратния носител на Оскар Густаво Сантаолала, отличен от Академията за работата си по Brokeback Mountain и Babel.

Сподели.