The Internship - Оуен Уилсън и Винс Вон превземат Google

Pinterest LinkedIn +

Кой може да отговори на всичките ви въпроси? Google. Къде търсите, когато ви трябва бърза информация? В Google. Можем да продължим с въпросите още известно време и отговорът ще продължава да е същият. Дали обаче Google е правилният отговор за Оуен Уилсън (Owen Wilson) и Винс Вон (Vince Vaughn) в новата комедия на Шон Леви (Shawn Levy) The Internship (Стажанти)?

Може ли Google да ти помогне, когато си толкова технологично изостанал, че сякаш си от миналия век? В The Internship се оказва (напълно в духа на добре познатия на всички израз "Google знае всичко"), че Google може всичко. Стига, разбира се, самите вие да положите достатъчно усилия.

Когато двама зрели мъже загубят работата си и, да го кажем направо, не са особено квалифицирани, могат или да се примирят с каквато и да е дейност, която ще им носи някакви средства, или да рискуват и да опитат нещо ново.

Например стаж в Google. Където всички останали са много по-млади, включително шефовете им. Освен това са гениални и доста наясно с технологиите. Изглежда почти невероятно да имат нужда от двама странни, остарели и технически неграмотни мъже.

Били (Винс Вон) и Ник (Оуен Уилсън) са търговци, които остават без работа, защото дигиталните технологии  ги правят на практика безполезни. Така че ще трябва да си намерят ново призвание. Нова възможност.

Докато се опитва да открие тази нова възможност, Били попада на стажантската програма на Google. Успява да убеди Ник, че си заслужава да пробват, както и да се пребори с куп хлапета, за да се добере до компютър с камера и да проведе онлайн интервюто.

След известно (и съвсем основателно) колебание ръководителите на програмата решават, че все пак могат да дадат шанс на двамата и така те се озовават в Google. На пръв поглед това е не просто най-доброто работно място на света, а страната на чудесата.

Съвсем скоро обаче става ясно, че безплатните кифлички и кафета, стаите за отдих и останалите екстри, които компанията предлага на служителите си, са само част от картинката. При това малка част. Останалото е сериозна работа, безжалостна конкуренция и състезание, в което ще победят само най-добрите.

Били и Ник ще трябва да постигнат нещо много повече от това да влязат в крак с времето. Те ще трябва да научат куп нови неща и да превърнат група от аутсайдери в истински тим, за да могат да спечелят мечтаната нова работа.

Сред предизвикателствата, с които се сблъскват, са компютърни бъгове, игра на куидич, каквато със сигурност не сте виждали без значение колко пъти сте гледали Harry Potter, Instagram и доста сериозна конкуренция.

Едва ли има нужда да ви казваме, че все пак успяват да намерят решение на проблемите си и, покрай всичко останало, да си спечелят приятели и да измислят няколко доста добри неща. Ник дори успява да се влюби.

Малко предвидима, но все пак забавна, The Internship е от онези комедии, които са приятни за гледане без да блестят с оригиналност. Особено ако сте достатъчно запознати не само с Google, но и с фентъзи франчайзите, за да можете да оцените препратките към тях.

Режисьор на лентата е Шон Леви (Shawn Levy), когото повечето от вас вероятно свързват с хитовия Real Steel, който беше номиниран за "Оскар" за визуални ефекти. Леви обаче има доста комедии във филмографията си. Той е режисьор на Date Night със Стийв Карел (Steve Carell), Night at the Museum и Night at the Museum: Battle of the Smithsonian.

Сценарият на филма е дело на Винс Вон, който не за пръв път се изявява като сценарист (Couples Retreat), а освен изпълнител на една от главните роли е и продуцент на лентата. Освен Оуен Уилсън (Midnight in Paris) към актьорския състав на The Internship се присъединява и Роуз Бърн (Rose Byrne), добре позната на  киноманите с ролите в Bridesmaids, The Place Beyond the Pines и I Give It a Year.

Сподели.