The First Templar на БГ студиото Haemimont излиза на 6 май (Видео)

Pinterest LinkedIn +

Новата игра на българското студио Haemimont Games, известно със стратегическата си поредица Tzar и конструктивната симулация Tropico, озаглавена The First Templar, ще излезе на 6 май за PC и Xbox 360.

Кооперативният slice 'em up адвенчър от трето лице с елементи на RPG бе анонсиран през юни 2010 година и е първата игра на Haemimont в този жанр. The First Templar е ситуирана в епохата на Средновековието и включва 20 "исторически достоверни" локации от европейската карта през XIII в.

Играчите имат на разположение два персонажа, между които могат да превключват в сингълплеър режим или да разпределят помежду си при кооперативен геймплей. Това са френски тамплиер и представителка на аристокрацията, заклеймена от църквата по обвинение в ерес. В търсене на тайните на Светия граал, двамата герои ще се сблъскат с най-различни мистерии, конспирации и врагове, в това число френския крал Филип IV и Великата инквизиция. Издател на The First Templar е Kalypso Media, които наскоро обявиха рилийза на Tropico 4 за август 2011 г.


Сподели.