"The Dark Knight" превзе боксофиса в САЩ за четвърти път

Pinterest LinkedIn +

Последната екранизация за Човека-прилеп - "The Dark Knight", остава на върха на американския боксофис. Това е четвъртата седмица, в която лентата безапелационно остави продукции като „The Mummy: Tomb of the Dragon Emperor” и "Hancock” зад себе си в класацията за най-гледани филми.

Месец след излизането си на екран, "The Dark Knight" продължава да поддържа огромен зрителски интерес и да стои на върха на американския боксофис. Това донесе 262 млн. долара чиста печалба на продуцентския екип, стоящ зад поредната екранизация за Батман. Режисьор на лентата е Кристофър Нолън (Christopher Nolan), а в главните роли са актьорите Крисчън Бейл (Christian Bale), Майкъл Кейн (Michael Caine), Хийт Леджър (Heath Ledger), Арън Екхарт (Aaron Eckhart), Морган Фрийман (Morgan Freeman) и Гари Олдман (Gary Oldman). Сценарият проследява индустриалецът Брус Уейн и неговата борба с престъпниците в Готам сити. От години той се бори с неправдата в града, но сега срещу него се изправя най-безмилостният враг, който е срещал.Това е Жокера, който няма никакви скрупули и е твърдо решен да унищожи Батман завинаги.

Второто място е за премиерната комедия „Pineapple Express”. Зад проекта седи режисьорът Дейвид Гордън Грийн (David Gordon Green) и сценаристът и изпълнител на главната роля Сет Роуджен (Seth Rogen). В останалия каст се открояват имената на Джеймс Франко (James Franco) и Гари Кол (Gary Cole). Действието в забавната комедия се върти около наркомана Дейл Дентън, чиято единствена цел в живота е да си прекарва добре. След поредното му посещение при местния дилър Сол Силвър, където той си купува трева от вида Pineapple Express, нещата се объркват драматично. Дейл става неволен свидетел на убийство, в което са замесени корумпиран полицай и влиятелен наркобос. Шокиран от видяното, той изпуска пликчето с трева и точно това става следата, по която тръгват да го търсят местните мафиоти.

С едно място надолу, спрямо миналия уикенд, пада летният блокбастър „The Mummy: Tomb of the Dragon Emperor”. Високобюджетната продукция е дело на режисьора Роб Коен (Rob Cohen) , който е заснел третата серия от поредицата за авантюриста-откривател Рик О’Конъл. Основните персонажи в приключенския филм са поверени в ръцете на актьорите Брендън Фрейзър (Brendan Fraser), Джет Ли (Jet Li), Мария Бело (Maria Bello) и Мишел Йео (Michelle Yeoh). Действието започва, когато малкият Алекс О’Конъл прави грешката да върне към живот мумията на император Хан, която седи омагьосана от 2000 години. Последвалите събития застрашават целия свят и единствените, които могат да спрат предстоящия Апокалипсис, са Рик О’Конъл и неговата съпруга. От своя страна китайският император Хан няма да се спре пред нищо, за да завладее света.

Непосредствено след излизането си на голям екран, романтичната комедия "Sisterhood of the Traveling Pants 2" застава на четвъртото място в класацията. Продукцията е продължение на предишния филм, който излезе през 2005 година. Режисьорката Санаа Хамри (Sanaa Hamri) е ползвала за историята си едноименния роман на писателката Ан Брашер (Ann Brashare). Главните роли се изпълняват от младите актриси Амбър Тамблин (Amber Tamblyn), Алексис Блидел ( Alexis Bledel) и Америка Ферера (America Ferrera). Техните екранни персонажи са група приятелки, които си споделят всичко още от училищните години. Сега те са първа година в колежа, където пътищата им се разделят. Въпреки това съдбите им не след дълго отново се преплитат, като всяка една от тях е научила кои са важните неща в живота.

Петото място този уикенд е за комедията “Step Brothers”. Три седмици след премиерата си, филмът на режисьора Адам Макей (Adam McKay) продължава да държи сериозен зрителски интерес и да се излъчва в 3100 щатски киносалона. Освен работата зад камерата, Макей е и сценарист на лентата, заедно с изпълнителите на главните роли Уил Ферел (Will Ferrell) и Джон С. Райли (John C. Reilly). Действието във филма проследява неволите на двама 40-годишни мъже, които все още живеят с родителите си. Дейл разчита на разведения си баща, докато Бренън на овдовялата си майка. Възрастните родители на двамата се срещат случайно и след време решават да се оженят. По този начин Бренън и Дейл трябва да заживеят под един покрив, което слага началото на истинско изпитание. С времето между тях се завързва приятелство и точно тогава родителите им решават да се разделят.

Независимо от факта, че комедийният мюзикъл “Mamma Mia!” продължава бавно да пада в боксофиса, досега той е донесъл на създателите си 52 млн. долара печалба. Базиран на музиката на шведската група АВВА, филмът проследява живота на младата Софи, която е решила да се омъжи. Единственото, което ще й липсва в празничния ден, ще е присъствието на биологичния й баща, когото тя никога не е срещала. Прочитайки тайните дневници на майка си, тя разбира, че истинският й баща е един от тримата мъже, които се споменават в тях. С цел да открие истината, Софи кани и тримата на сватбата си, за да запълни липсващата част в живота си. Ролите в комедията се изпълняват от звездите Пиърс Броснан (Pierce Brosnan), Мерил Стрийп (Meryl Streep) и Колин Фърт (Colin Firth), а режисьор на лентата е Файлида Лойд (Phyllida Lloyd).

“Journey to the Center of the Earth” е най-новата екранизация по едноименния роман на френския писател Жул Верн (Jules Verne). 3-D продукцията е режисирана от Ерик Бривиг (Eric Brevig), който е разполагал с таланта на актьорите Брендън Фрейзър (Brendon Fraser), Джош Хътчерсън (Josh Hutcherson) и Анита Брим (Anita Briem). Приключенията на професор Андерсън започват, когато той решава да открие изчезналия си брат. За целта той тръгва на пътешествие със своя племенник Шон и двамата трябва да стигнат до Исландия. За да се придвижват бързо, те ползват услугите на планинския гид Хана, но внезапна буря ги принуждава да се скрият в неизвестна пещера. Тя се оказва вход към дълбините на Земята, където тримата ще изживеят незабравимо приключение.

Осмото място е за екшън-комедията "Hancock”, която вече месец и половина си остава едно от най-гледаните заглавия в Северна Америка. Основната заслуга за това е на режисьора Питър Бърг (Peter Berg) и на звездния каст в лицето на актьорите Уил Смит (Will Smith), Чарлийз Терън (Charlize Theron), Джейсън Байтмън (Jason Bateman) и Еди Марсън (Eddie Marsan). Джон Хенкок е нормален мъж, но надарен със суперсили, които той използва, както намери за добре. Отдал се на пиянство, Хенкок помага на хората, но при спасителните си мисии нанася щети за милиони долари. Градската управа иска той да напусне града им, но това, което наистина променя възприятията на Хенкок, е откритието, че в Лос Анджелис има още един човек с умения като неговите.

„Swing Vote” е комедия с участието на актьорите Кевин Костнър (Kevin Costner), Денис Хопър (Dennis Hopper) и Стенли Тучи (Stanley Tucci). Режисьор и сценарист на филма е Джошуа Майкъл Стърн (Joshua Michael Stern), който е екранизирал невероятните събития около аутсайдера Бъд Джонсън. Той е пияница от малкия град Тексико, за когото се грижи невръстната му дъщеря Моли. Момичето предизвиква поредица от случки, които довеждат до безпрецедентен случай, в който изборът на новия америкаснки президент ще бъде решен само от един глас. Всичко се оказва в ръцете на Бъд, а междувременно в малкия град пристигат висши политици от Вашингтон, които се опитват да повлияят на вота му.

Последната, десета позиция в боксофиса, базиран единствено на приходи за уикенда, е за високобюджетната анимация “Wall-E”. Излъчвана в 2100 киносалона в САЩ, продукцията е дело на студио Pixar. Режисьор на филма е Андрю Стентън (Andrew Stanton), а актьорите Бен Бърт (Ben Burtt), Сигърни Уивър (Sigourney Weaver), Фред Уилард (Fred Willard) и Елиса Найт (Elissa Knight) са озвучили основните персонажи в анимацията. Историята разказва за малкия робот Уоли, който продължава да чисти Земята от боклуците, векове, след като хората са я напуснали. Един ден на планетата каца кораб с друг робот и когато Уоли се качва на борда му, той слага началото на събития, които ще променят бъдещата съдба на човечеството.

Боксофис класация на Северна Америка за периода 8 – 10 август:

Заглавие Бюджет Приходи до момента
1. "The Dark Knight" $ 180 млн. $ 442 млн.
2. „Pineapple Express” $ 27 млн. $ 40 млн.
3. "The Mummy: Tomb of the Dragon Emperor" $ 145 млн.

$ 71 млн.

4. "The Sisterhood of the Traveling Pants 2” $27 млн. $ 20 млн.
5.  "Step Brother" $ 65 млн. $ 81 млн.
6. "Mamma Mia!" $ 30 млн. $ 104 млн.
7. "Journey to the Center of the Earth" $ 60 млн. $ 82 млн.
8.  "Hancock" $ 150 млн. $ 222 млн.
9. "Swing Vote" $ 20 млн. $ 12 млн.
10. "Wall-E" $ 180 млн. $ 210 млн.

Сподели.