"Tesla" иска повече свобода за електрическите камиони в Европа

Pinterest LinkedIn +

"Tesla" и още няколко компании лобират в Европа за облекчаване на ограниченията за товарните автомобили на Стария континент, съобщава "Business Insider Germany". Разбира се, това да бъде само за електрическите камиони.

В момента в много държави в Европа движението на т.нар. тирове е ограничено до определени дни и часове, за да се намали както шумът, така и вредните емисии. Аргументът на "Tesla" е, че електрически камиони като Semi са почти безшумни и не отделят вредни емисии.

Това означава, че те могат да се движат повече и съответно да вършат повече работа. Подобно изключение ще е от полза и за популяризирането на електрическите камиони на "Tesla" спрямо конкурентите с традиционни двигатели.

Германското министерство на транспорта е потвърдило, че е имало такава среща. От там допълват, че ще разгледат за начини, които да вземат предвид модерните устойчиви технологии за транспорт. Засега обаче няма повече конкретика в намеренията на институцията.

От "Tesla" също не са коментирали темата. Компанията планира да започне производството на Semi тази година, но в ограничен брой.
Сподели.

Относно автора

Занимавам се активно като автор и репортер изцяло в сферата на технологиите от лятото на 2005 г. насам. Работил съм за няколко популярни специализирани издания, например сп. Digital, както и като репортер за в. Капитал и dnevnik.bg.