Тежък махмурлук с The Hangover Part II покоси американския боксофис

Pinterest LinkedIn +

Пиперливата комедия The Hangover Part II, около чиято продукция се шумя доста във връзка с отказа на актьорския състав да работи с Мел Гибсън (Mel Gibson) и слуховете, че бившият президент на САЩ - Бил Клинтън, е заснел епизодична роля, оглави последното за месец май издание на американския боксофис със сумата от 86.5 млн. долара.

Тази цифра пренаписа досегашните рекорди за най-доходоносен дебютен уикенд на всички времена в две категории – за филм в комедийния жанр и за филм с рейтинг R (непозволяващ посещение на прожекциите на лица под 17 години без пълнолетен придружител), като изплати вложения за реализацията му бюджет.

The Hangover Part II, чиито главни роли отново са изпълнени от Брадли Купър, Ед Хелмс и Зак Галифианакис – злоупотребилата с алкохола дружина от първия филм, издаден през 2009 г., направи силен дебют и в интернационалния боксофис, инкасирайки $59 млн. в касата на Warner Bros. от прожекции на 40 територии – с три повече от приходите на Hangover Part I от дебютния му уикенд.

Лидерът в международния боксофис и тази седмица е издаденият преди две седмици четвърти филм от адвенчър поредицата Pirates of the Caribbean - On Stranger Tides, чиито приходи извън САЩ вече са в размер на $470.8 млн., а в световен мащаб надхвърлят $600 млн.

Новото постъпление в касата на Warner от прожекциите на On Stranger Tides в САЩ е в размер на $39.3 – над два пъти по-малко в сравнение с приходите на лентата в дебютния й уикенд, които остават рекордни за тазгодишния боксофис, и с около $8 млн. по-малко от тези на Kung Fu Panda 2. Анимационната комедия на DreamWorks Animation, в чиито аудио записи взеха участие Анджелина Джоли и Джак Блак, дебютира под No.2 в северноамериканския боксофис с $48 млн. и под No.3 в международния – с $57 млн. от едва 11 територии.

Шаферската комедия на Джъд Апатоу - Bridesmaids, продължава да е сред най-гледаните филми от другата страна на Океана и за три седмици събра почти същата сума, с която дебютира The Hangover 2 – далеч над очакванията на Universal Pictures и Apatow Productions.

Бившият No.1 в щатския боксофис – митологичният екшън Thor, и през изминалия уикенд е привлякъл по-многобройна аудитория от тази на Fast Five, с който заемат позициите в средата на класацията, а веднага след тях се нарежда новият филм на Уди Алън - Midnight in Paris, който инкасира $2 млн. от прожекции в 58 кинотеатъра – около 1/72 от тези, в които е бил показван On Stranger Tides.

Следват комедиите Jumping the Broom и Something Borrowed, чийто престой в топ 10 на боксофиса вече продължава цял месец, и анимационният блокбъстър от създателите на Ice Age – издаденият преди седем седмици Rio, който оформя челната десетка на най-гледаните филми в САЩ.

От всички филми, поставени в топ 10, с най-големи общи приходи от премиерата му до момента е петият филм от високооктановата екшън поредица Fast and Furious - $196 млн., а с най-висока средноаритметична стойност на приходите от една прожекция е Midnight in Paris, с който стартира тазгодишното издание на филмовия фестивал в Кан.

Награденият със Златна палма The Tree of Life на Терънс Малик с Брад Пит и Шон Пен вече се прожектира в САЩ, но е с лимитирано разпространение. В България фантастичната драма ще направи своята премиера на 3 юни.


Сподели.