Тейлър Суифт ни кани в сънищата си с новия си албум "Midnights"

Pinterest LinkedIn +

Поп сензацията Тейлър Суифт пусна десетия си студиен албум "Midnights". Описан от певицата като "колекция от музика, написана посред нощ, пътешествие през ужаси и сладки сънища", той  бе обявен за първи път по време на благодарствената реч на Суифт по време на "MTV Video Music Awards 2022" през август.

"Midnights" е изповед, създадена от всички версии на певицата, които сме познавали досега, за да блесне една нова Тейлър - постоянно развиващ се артист, който умело разказва емоциите си чрез загадъчни намеци и фини самопризнания за живота си.

През последните два месеца тя разкриваше траклиста с минипоредицата в TikTok, озаглавена "Midnights Mayhem With Me". Сред 13-те нови песни са "Snow on the Beach", колаборация с Лана дел Рей, и "Lavender Haze", която е вдъхновена от шестгодишната ѝ връзка с Джо Олуин. Третата песен, "Anti-Hero", ще бъде първият сингъл от "Midnights" с музикален клип.

Певицата е съавтор на всяка песен в "Midnights", а продукцията е дело на нейния дългогодишен сътрудник Джок Антонов (Jack Antonoff). Според тийзър трейлъра, който Суифт пусна броени часове преди премиерата на албума, в предстоящите видеоклипове на "Midnights" ще участва самият Антонов, както и Laith Ashley, Mike Birbiglia, Laura Dern, John Early, Mary Elizabeth Ellis, Haim, Pat McGrath и Dita Von Teese.

В среднощните моменти, описани в "Midnights", Суифт позволява на натрапчивите си мисли да победят - връзката ѝ, публичния ѝ имидж и детето вътре в нея вземат връх в различни моменти. Любовните истории в албума се преплитат със сюжети за отмъщение. 

Откриващата песен "Lavender Haze" е създадена със сътрудници на Кендрик Ламар и приятелката на Суифт - Зои Кравиц. Когато обяви заглавието на песента в TikTok, Тейлър отправи остър коментар по адрес на всички слуховете и коментари, на които тя и приятелят ѝ от шест години, Джо Олуин, са подложени. В лиричен план песента напомня на "Call It What You Want" и "Cruel Summer" - разказ за любовното сияние, което пречупва всички негативи, критики и очаквания. Парчето "Anti-Hero" е признание за борбата с най-големия ѝ враг – самата тя. "Midnights" завършва с "Mastermind", в която певицата разкрива отдавна планираната инициатива - да накара партньора си да се влюби в нея.

През 2020 г., след романтичната колекция "Lover", Суифт пусна двата инди-фолк проекта "Folklorе" и "Evermore". След това тя се завърна към музикалните си архиви за презаписването на "Fearless" и "Red", разширявайки ги с множество неиздавани досега парчета.

Траклист:
“Lavender Haze”
“Maroon”
“Anti-Hero”
“Snow On The Beach” ft. Lana Del Rey
“You’re On Your Own, Kid”
“Midnight Rain”
“Question…?”
“Vigilante Shit”
“Bejeweled”
“Labyrinth”
“Karma”
“Sweet Nothing”
“Mastermind”
Сподели.