Тейлър Суифт и Бруно Марс No.1 в САЩ

Pinterest LinkedIn +

Speak Now на Тейлър Суифт (Taylor Swift) е най-продаваният албум на американския музикален пазар през 51-вата седмица на 2010 година, повтаряйки успеха си от предходното издание на класацията Billboard 200.

276 000 копия от последния албум на Суифт са изкупени в седмицата, приключила ден след Коледа на 26 декември - време от годината, когато продажбите на музикални издания традиционно се увеличават.

Това е особено осезаемо в дигиталния чарт за сингли на Billboard, където с разменени позиции спрямо миналата седмица първите две места заемат Бруно Марс с Grenade и Кати Пери - с Firework. И двете парчета са регистрирали рекордни продажби - от 559 000 и 509 000 дигитални даунлоуда, респективно, което им отрежда трето и четвърто място във вечната класация за най-продавани сингли в дигитален формат.

Първите две места в същата са във владение на Фло Рида, чийто хит Right Round продаде 636 000 дигитални копия за една седмица в началото на 2009 г. и Ke$ha, която има сходен актив с издания в края на същата година TiK ToK.

Компания на Speak Now в чарта за албуми правят три коледни записа - позиционираният на второ място The Gift на Сюзън Бойл, Christmas album - на звездите от Glee, и O Holy Night на Джаки Еванчо.

Спадът в продажбите на Michael с над 30% е причина посмъртният албум на Майкъл Джексън да напусне топ 3 и да е под No.5 в Billboard 200 тази седмица, непосредствено пред най-силния дебют в това издание на чарта - Best Night Of My Life на Джейми Фокс. 

Сподели.